Vijesti / Ostalo

Za vrijeme ekstremno hladnih dana organiziran prihvat beskućnika

Za vrijeme ekstremno hladnih dana organiziran prihvat beskućnika

Potaknuto najavom ekstremnih zimskih uvjeta, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je na svojim mrežnim stranicama popis pružatelja usluga za prihvat beskućnika.

U Požegi prihvat u tim izvanrednim uvjetima pruža Dom za starije i nemoćne osobe Požega (Istarska ulica 2a), u Čaglinu Dom za odrasle osobe "Ljeskovica" (Nova Ljeskovica 41) gdje je kapacitet prijema deset osoba koliko i u Slavonskom Brodu, u Domu mjesnog odbora "J. J. Strossmayer" (Juraja Dobrile 2).

U Osijeku u Centru za prihvat beskućnika sv. Vinko (J. J. Strossmayera 67) tijekom cijele godine skrbe o 24 osoba bez krova nad glavom, a za prihvat beskućnika u ekstremnim zimskim uvjetima kapacitet se može proširiti za još četiri mjesta u Centru za pružanje usluga u zajednici "JA kao i TI" (M. Divalta 2).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Bude li potrebe u Vukovarsko-srijemskoj županiji beskućnici kojima je potrebno utočište za vrijeme ekstremnih zimskih uvjeta i hladnoća moći će ga naći u Iloku u Domu za starije i nemoćne osobe (Sofija 2).

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u posljednjih nekoliko godina izrađuje Objedinjeni plan zbrinjavanja beskućnika u ekstremnim zimskim uvjetima. Plan je objavljen na web stranici Ministarstva, poručuju u priopćenju.

Izvor: Radio Osijek
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL


Izdvojeno

Reci što misliš!