Vijesti / Ostalo

Rodila se prva beba u 33 godine u Mihaljevcima, prozvali ga nadom za opstanak sela

Rodila se prva beba u 33 godine u Mihaljevcima, prozvali ga nadom za opstanak sela

Selo Mihaljevci smješteno kod Požege od zaborava čuva samo 9 stanovnika. U selo je ovih dana došla prinova, dječak Marin, prva novorođena beba Mateja i Ane Bello, mlade obitelji koja se odvažila i rekla ostajem na ognjištu koje mi je ostavljeno u nasljeđu. Zadnja beba u Mihaljevcima rođena je u obitelji Marić 1985. godine, dakle prije 33 godine, piše Požega.eu.

U čestitare se, Marinu u čast, uputilo pet prijatelja njegovog oca Mateja i to na konjima. Matej je veliki zaljubljenik u konje i kao konjanik se odaziva na brojne manifestacije, no ostao je začuđen kad je čuo pjesmu i konje koji su se približavali njegovoj kući. Domaćini su počastili čestitare, pjevalo se i slavilo. No, taj se prizor ovdje ne vidi tako često.

- Nekad je ovo selo vrvjelo od života. Drugačije se živjelo. Jako se dobro sjećam kada su u selu bile nastanjene 52 kuće. Ovdje u selu imamo i kapelicu koja je posvećena sv. Blažu kojeg danas slavimo. Eto kao što vidite mi danas ovdje imamo i kirvaj. Nekad se to ovdje naveliko slavilo, a danas kao što vidite. Od 1970. godine sve je krenulo nizbrdo, jako se puno njih raselilo. Mi još uvijek nemamo ni asfaltiranu cestu do sela. Raduje me što su prijatelji mog unuka Mateja došli čestitati mu dobivanje djeteta, sina, mog praunuka, Došli su na konjima, a i ja imam dva konja kao i moj unuk Matej, mladi tata koji je veliki zaljubljenik u njih, ispričao je pradjed malog Marina, Mato Čočić, koji sa svojom suprugom Maricom živi u Mihaljevcima, za Požega.eu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!