Vijesti / Ostalo

Tijekom vikenda policija zaustavila 18 pijanih vozača

Tijekom vikenda policija zaustavila 18 pijanih vozača

Od 20 sati 27. siječnja do 6 sati 28. siječnja na području čitave PU osječko – baranjske policijski službenici proveli su pojačane mjere u prometu usmjerenena utvrđivanje prisutnosti alkohola u krvi i droga u organizmu vozača.

Policijski službenici evidentirali su ukupno 31 prekršaj vozača, od čega se 18 odnosilo na vožnju uz prisutnost alkohola u krvi i jedan na vožnju uz prisutnost droga u organizmu vozača.

Najveću utvrđenu prisutnost alkohola u krvi vozača policijski službenici utvrdili su 28. siječnja u 0,45 sati u Ulici svetog Leopolda Bogdana Mandića u Osijeku 37-godišnjem hrvatskom državljaninu. Vozač je upravljao osobnim automobilom uz prisutnost alkohola u krvi od 2,19 grama po kilogramu (promila).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U vrijeme provođenja pojačanih mjera evidentirana je jedna prometna nesreća s materijalnom štetom, a vozači nisu imali alkohola u krvi.

Prilikom provođenja pojačanih mjera dvije su osobe smještene u posebne prostorije sukladno članku 137. Prekršajnog zakona.

U niže navedenoj tablici dat je pregled podataka o dobi vozača koji su zatečeni u prekršajima upravljanja vozilom uz prisutnost alkohola u krvi.

dob vozača

alkohol + droga

18-24

5+1

25-30

5

31-40

3

41-50

2

preko 50

3

UKUPNO

18+1


Izdvojeno

Reci što misliš!