Vijesti / Ostalo

Semeljici: Priredili pokop za baku, pa doznali da je živa!

Semeljici: Priredili pokop za baku, pa doznali da je živa!

95-godišnja Marija Matthias iz Semeljaca, sela nedaleko od Đakova proglašena je mrtvom, a ožalošćena rodbina, odmah je nakon primitka tužne vijesti počela pripreme za pokop tijekom kojih je starica ležala u bolničkoj postelji osječkog KBC-a živa.

Njen unuk, 59-godišnji Josip Šogorić, ispričao je za 24sata da je šok za njega uslijedio kada je došao u bolnicu po papire.

"Došao sam na odjel i pitao što mi sve treba da bih baku otpremio iz bolnice u mrtvačnicu. Oni su me blijedo gledali. Pitali su me tko mi je baka. Kada sam rekao ime, rekli su da je došlo do neke zabune jer baka je - živa. Bio sam u šoku", kazao je Josip.

"Odveli su me u sobu kod bake i ona je doista tamo ležala, živa. Nakon prvog šoka osjetio sam bijes. Molio sam se da me ne uhvati moj PTSP i da ostanem staložen. Nisam znao što da kažem supruzi, mami, obitelji. Već sam slutio da će nas u selu gledati sa podsmjehom iako mi sa time nemamo nikakve veze. Nazvao sam prijatelja, vlasnika Doma za stare da ga pitam tko mu je javio da je baka mrtva, a on je rekao da su ga nazvali iz bolnice", ispričao je Josip. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tvrdi kako mu najviše smeta što bolnica ne priznaje krivnju, a vjeruje svom prijatelju Ivanu Kaniseku, vlasniku Doma u kojem je bila Josipova baka, koji ga je obavijestio o njenoj smrti tvrdeći da je informaciju dobio iz bolnice.

Iz osječke bolnice potvrdili su da je u bolnicu zaprimljena pacijentica Marija Matthias koja je došla u pratnji djelatnika Doma za stare i nemoćne i da joj je pružena pomoć te da evidencijom u spis odlaznih poziva nije vidljivo da je netko iz KBC-a Osijek zvao vlasnika doma. Iz KBC-a Osijek ispričali su se zbog nastale situacije 

Da tragikomedija ovoga slučaja bude još veća u subotu ujutro Josip Šogorić dobio je novi telefonski poziv iz bolnice kojim su ga obavijestili da je Marija umrla. Bio je to bakin doktor koji ga je nazvao iz bolnice i potvrdio da je Marija doista umrla. 

"Ne trebam uopće pričati kako su me sada svi nazivali i pitali je l' to sad stvarno baka umrla i jesmo provjerili u bolnici. Dali smo izraditi nove osmrtnice a opet smo ponovo morali zvati ljude da organiziramo sve ostalo za sahranu. Situacija bi bila smiješna, da nije tragična", ispričao je Josip za 24sata.

SiB.hr

 

 


Izdvojeno

Reci što misliš!