Vijesti / Ostalo

Besplatni topli obrok za učenike OŠ Ladimirevci

Besplatni topli obrok za učenike OŠ Ladimirevci

Od prvog dana 2018. godine Osječko-baranjska županija osigurala je besplatnu prehranu učenika u svih 70 osnovnih škola s područja županije, a od danas (26. siječnja) u Osnovnoj školi Ladimirevci projekt „Školski obrok za sve“ primjenjuje se u cijelosti (besplatan topli obrok, namirnice od domaćih OPG-ova), s time da 90 posto troškova pokriva Županija, a Grad Valpovo 10 posto.

Naime, osiguranje besplatnog obroka za sve učenike osnovnih škola tek je prva i već realizirana faza projekta, a u tijeku su aktivnosti kojima se stvara uvjete za pripremu toplog obroka za sve učenike, i to s namirnicama koje proizvode obiteljska poljoprivredna gospodarstva s područja Županije. Tim povodom u OŠ Ladimirevci održana je prigodna svečanost na kojoj su uz učenike, nastavnike i mještane bili i župan Ivan Anušić, zamjenik župana Goran Ivanović, gradonačelnik Grada Valpova Tomislav Šutalo te drugi uzvanici.

"Osnovna škola Ladimirevci uspjela je u najkraćem mogućem roku implementirati sve što smo zadali projektom „Školski obrok za sve“. Danas je tako otvorena nova blagovaonica s kuhinjom te knjižnica kao zaseban projekt. Ukupno ulaganje Osječko-baranjske županije u ovu investiciju je 1,6 milijun kuna – rekao je župan Anušić. Napomenuo je kako je ravnatelj OŠ Ladimirevci Damir Jakopiček odmah dogovorio isporuku voća, povrća i drugih namirnica s domaćih OPG-ova te je u ovoj školi projekt u cijelosti ostvaren. Naime, smisao ovog projekta nije samo da prehrana bude besplatna nego i zdrava te da učenici imaju kvalitetan topli obrok, dok će 17 milijuna kuna koje osigurava Županija za tu namjenu značiti rasterećenje kućnih proračuna roditelja, a ujedno je značajan poticaj radu županijskih OPG-ova.

Opremanjem blagovaonica i stvaranjem drugih preduvjeta u naredne tri godine osigurat ćemo provođenje cjelovitog projekta „Školski obrok za sve“ u svim školama," zaključio je župan Anušić.

OŠ Ladimirevci od danas ima i novu knjižnicu i čitaonicu, odnosno kvalitetan prostor za čuvanje literature, arhivske i ostale školske građe. U narednom razdoblju nastojat će se opremiti dovoljnom količinom najrazličitije literature i knjižne građe, u čemu će opet pomoći Osječko-baranjska županija, a značajno je da je ovu knjižnicu uz učenike i nastavnike mogu koristiti i drugi mještani Ladimirevaca.

Osnovna škola Ladimirevci trenutno ima 284 učenika i 47 djelatnika, a predstoji joj projekt energetske obnove, čime će se uvjete školovanja i rada podići na zaista zavidnu razinu.

    


Izdvojeno

Reci što misliš!