Vijesti / Ostalo

Predstavnici tvrtke Rimac predstavili svoj osječki ured županu i gradonačelniku

Predstavnici tvrtke Rimac predstavili svoj osječki ured županu i gradonačelniku

Župan Ivan Anušić jučer je s predstavnicima tvrtke Rimac automobili održao sastanak na kojem je Matija Gracin, direktor razvoja komponenti naveo razloge koji su potakli tvrtku Rimac automobili da otvori ured u Osijeku. Prije svega to je najviše zbog suradnje s FERIT-om.

- Mi smo njima dali nekakve naše zahtjeve i inpute, a oni su iz svega toga složili jedan studijski program koji savršeno odgovara našim zahtjevima, istakao je Gracin, a njegove navode i zainteresiranost za suradnju s osječkim FERIT-om potvrdio je i dr.sc. Kruno Miličević, prodekan na FERIT-u.

Župan Anušić iskazao je zadovoljstvo dolaskom svjetskog branda, tvrtke Rimac automobili u Osijek.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- To je hrvatska tvrtka koja ima želju otvoriti uredu Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji, zahvaljujući suradnji s Fakultetom elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija, koji je svojim kvalitetnim radom i otvorenjem novih studijskih programa jednostavno privukao tvrtku Rimac automobili da razmišlja o otvaranju ureda u Osijeku. Na nama u Županiji je da slušamo njihove potrebe, prilagođavamo im se. Potrebni su nam takvi projekti kako bi i drugi uvidjeli logiku ulaganja u Osijek i u Osječko-baranjsku županiju, posebice u IT sektoru, istaknuo je župan Anušić.

Predstavnici tvrtke Rimac posjetili su i osječkog gradonačelnika, Ivana Vrkića.

- Naš grad su odabrali s namjerom, jer žele i svojim primjerom pokazati da je Osijek grad koji ima potencijal. Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što postoje ljudi i tvrtke koji ne podliježu predrasudama, nego na temelju realne situacije promišljeno donose poslovne odluke. U Gradskoj upravi i meni osobno imat će apsolutnu potporu, što znači da ćemo učiniti sve potrebno kako bi njihove poslovne ideje i projekti u Osijeku dobili plodno tlo za razvoj i realizaciju- poručio je gradonačelnik.

Broju od 300-njak zaposlenih u ovoj tvrtki pridružit će se i nova radna mjesta koja se popunjavaju u Osijeku. Inženjerski razvojni ured u početku će zapošljavati 12-ak inženjera, a vremenom će se taj osječko-internacionalni tim značajno proširiti kadrom koji će izaći s osječkog FERIT-a.

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!