Vijesti / Ostalo

Tijekom vikenda osječko-baranjska policija zaustavila 22 pijana vozača

Tijekom vikenda osječko-baranjska policija zaustavila 22 pijana vozača

Na području čitave Policijske uprave osječko – baranjske od 20 sati 13. siječnja do 6 sati 14. siječnja policijski službenici proveli su pojačane mjere u prometu. Mjere su bile usmjerene na utvrđivanje prisutnosti alkohola u krvi i droga u organizmu vozača.

Tijekom provođenja mjera policijski službenici evidentirali su ukupno 33 prekršaja, od čega su se 22 prekršaja odnosila na upravljanje vozilom uz prisutnost alkohola u krvi vozača.

Najveća prisutnost alkohola u krvi utvrđena je kod 43-godišnjeg hrvatskog državljanina. Policijski službenici zaustavili su ga 14. siječnja u 0,12 sati, dok je upravljao osobnim automobilom uz prisutnost alkohola u krvi od 2,29 grama po kilogramu (promila).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Za vrijeme provođenja pojačanih mjera nije evidentirana niti jedna prometna nesreća, a tri su osobe smještene u posebne prostorije sukladno članku 137. Prekršajnog zakona (alkohol), dok su tri osobe uhićene sukladno članku 134. Prekršajnog zakona (dva slučaja upravljanja vozilom uz prisutnost alkohola u krvi vozača te jedno upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje).

U niže navedenoj tablici dat je pregled podataka o dobi vozača:

 

dob vozača

alkohol

18-24

3

25-30

10

31-40

2

41-50

5

preko 50

2

UKUPNO

22

SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!