Južina prijeti mesu u pušnicama
Siječanj, tradicionalno najhladniji mjesec u godini, ove godine s temperaturama više naliči travnju. Na natprosječnu toplinu reagirala je priroda preranim buđenjem biljnog i životinjskog svijeta, što se negativno odražava na poljoprivrednu proizvodnju.
Posebno na mukama su proizvođači mesa iz domaćih pušnica. Suhomesnato blago u pušnicama može podnijeti do 15-ak stupnjeva, no sve preko toga je vrlo rizično. Najveći problem je vlaga, pa mnogi proizvođači svoje meso štite ventilatorima.
Idealna temperatura za sušenje mesa bila bi oko 5-6 stupnjeva, a ovakve natprosječne temperature najlošije podnose proizvodi poput kulena i šunki zbog svoje veličine.
Sadržaj se nastavlja...
Upravo se čita
-
Otežan je promet na zapadnoj obilaznici zbog prometne nesreće
-
-
Više će biti poznato nakon policijskog očevida
Posljedice južine vlasnici mesa vidjeti će tek kad razrežu prvi kulen ili šunku.
SiB.hr
FOTO: Ivica Galović/PIXSELL
Izdvojeno
-
Ukupno je u Hrvatskoj 399 lokacija s kamerama, a u Slavoniji i Baranji je njih 79
-
Bez obzira na poskupljenje općenitih životnih troškova, studenti u Osijeku imaju privilegiju relativno stabilnih cijena najma stanova
-
Olga ne planira napustiti Osijek, a u Ukrajinu odlazi samo u okviru posjeta rodbini i prijateljima
-
Reci što misliš!