Vijesti / Ostalo

Brodsko-posavska policija nakon potjere zaplijenila veću količinu oružja

Brodsko-posavska policija nakon potjere zaplijenila veću količinu oružja

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, dovršili su kriminalističko istraživanje nad tri muške osobe u dobi od 23, 24 i 62 godine, na okolnosti počinjenja kaznenih djela.

Naime, prilikom redovnog nadzora državne granice, dana 5. siječnja, oko 18.15 sati, u blizini Orubice, policijski službenici su zaustavljali osobni automobil, koji se na zapovijed policije nije zaustavio, već je nastavio vožnju, pokušavši pobjeći, te oštetivši policijsko vozilo na način da je sa prednjim lijevim dijelom automobila udario u zaustavljeni službeni automobil na kojem je bilo upaljeno plavo rotacijsko svjetlo u cilju zaustavljanja i kontrole spomenutog vozila.

Vozilo je ubrzo zaustavljeno, te je utvrđeno da je upravljačem vozila 62-godišnjak, a u unutrašnjosti su se kao putnici nalazili 23-godišnjak i 24-godišnjak.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Policijski službenici su na mjestu događaja obavili očevid, a u prostoru Policijske postaje Nova Gradiška, temeljem naloga Županijskog suda pretražen je osobni automobil, kojom prilikom su  u unutrašnjosti pronašli i oduzeli veću količinu vatrenog oružja, odnosno 10 raznih lovačkih pušaka, četiri optika, prigušivač i spremnik za streljivo.  

Policijski službenici su 23-godišnjaka, 24-godišnjaka i 62-godišnjaka uz kaznene prijave predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske zbog sumnje u kaznena djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvarii oštećenja tuđe stvari, nakon čega su predani Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu na daljnje postupanje.

brod oruzje 1

brod oruzje 1

brod oruzje 1

brod oruzje 1

SiB.hr
FOTO: Ivica Galović/PIXSELL

 


Izdvojeno

Reci što misliš!