Hrvat se 'snašao' u Dublinu: Prepunjava kuću podstanarima

Hrvat se 'snašao' u Dublinu: Prepunjava kuću podstanarima

dublin f73630d1b48cfdf806525dc7fdc438d9 view article new

Irski mediji nedavno su razotkrili iznajmljivača, inače Hrvata, koji je u Dublinu iznajmljivao malu trokrevetnu kuću u kojoj je u jednom trenutku živjelo čak 23 ljudi, piše Independent.ie.

Unatoč obavijesti upućenoj nadležnim službama o ovoj situaciji, iznajmljivač nastavlja sa svojom praksom prepunjavanja prostora, pa je tako ovog tjedna objavio oglas na Facebook za kuću u dublinskoj četvrti Rathmines. 

"Zajednička soba, jedan krevet, 350 €. Wi-fi, perilica rublja, sušilica, u Rathminesu. Javite ako ste zainteresirani", stoji u oglasu Tomislava Čibića.

Irski mediji još su u listopadu otkrili na koji način posluje ovaj muškarac, doznavši kako je u jednoj sobi spavalo osam mladih žena. U cijeloj kući nalazi se jedan tuši i dva WC-a. Tijekom razgledavanja, kuća je bila toliko puna, da su stanari svoju odjeću morali vješati na krevetima na kat, a kovčege su držali u hodnicima. 

Gradsko vijeće Dublina izvršilo je inspekciju u studenom kada su donijeli zaključak kako je tog dana posjed bio djelomično naseljen te da se ne može smatrati prepunjenim. No, Independent je otkrio kako je vlasnik kuće prije dolaska inspekcije dao ukloniti krevete na kat i komade namještaja kako bi zavarao inspekciju. 

Tomopicture

Čubić to demantira, a u gradskom vijeću odgovaraju kako ne mogu učiniti ništa po tom pitanju. Nakon što je originalni članak objavljen, Čubić je u studenom kontaktirao 23 podstanara, rekavši kako mora prestati s iznajmljivanjem i da se vraća u Hrvatsku jer će mu žena uskoro roditi. 

No, kuća se i dalje iznajmljuje, a Čubić je još uvijek registriran kao najmodavac. Nakon upita je li kuća i dalje prepunjena, odgovorio je: "Nikad nisam prestao iznajmljivati. Kuća je i dalje u istom stanju. Ima mjesta za 20 ljudi u kući. Neki podstanari su htjeli ostati pa sam nastavio s iznajmljivanje i odlučio da se neću vratiti."

Independent otkriva i kako je ovo samo jedna od 40 kuća u Dublinu koju vodi jedna grupa najmodavaca. Navodno je sedam kuća prepunjeno, a najmodavci, uključujući i Cubica, svi rade pod vodstvom jednog čovjeka čije ime ne navode iz pravnih razloga. 

SiB.hr

 
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja