Vijesti / Ostalo

Vukovarski pedijatar uhvaćen kako baca tek okoćene štence na obalu rijeke, ali priča postaje još apsurdnija!

Vukovarski pedijatar uhvaćen kako baca tek okoćene štence na obalu rijeke, ali priča postaje još apsurdnija!

Vukovar, naselje Olajnica, Badnjak, 9 sati - dok je većina uživala u idiličnoj predbožićnoj atmosferi, jednoj građanki (podaci poznati redakciji Vijesti.hr) odlazak u blagdansku kupovinu pretvorio se u noćnu moru. Dok je s dečkom prolazila kraj psećeg igrališta, u čijoj neposredenoj blizini je i ono dječje, tik uz obalu rijeke Vuke, začula je čudne zvukove, piše Jutarnji.

Zgrožena Vukovarka prepričala je kako je isprva mislila da je riječ o maci, ali nakon što je otišla provjeriti, vidjela je pedijatra Dražena Karnaša kojeg je odmah prepoznala. Kako se prisjeća, u ruci je držao plastičnu vrećicu i iz nje izbacivao štence, a u nekoliko se navrata okrenuo i pogledao prema njoj. 

"Bila sam u potpunom šoku. Dečko je odmah nazvao policiju i krenuli smo pokupiti nesretne životinjice. Jedva smo ih našli. Bili su na samoj obali, svo troje, još su imali pupčane vrpce, svi su mi stali u dlan jedne ruke", šokirano nadodaje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Štence je odmah preuzela njena prijateljica i volonterka koja je s mališanima dočekala Božić, pazeći da se griju i hrane.

No, stvar je uskoro postala bizarnija - istog se dana saznalo da je kujicu Lolu, majku od štenaca, obitelj Karnaš udomila 2011. godine preko vukovarske udruge. Tada su ujedno i potpisali ugovor o udomljavanju prema kojemu su se obvezali kako će životinju, koja im je trebala biti ljubimac i ravnopravan član obitelji, sterilizirati, što očito nisu napravili. Susjedi su također potvrdili da je kujica svake godine imala barem dva legla te da su se pitali što je s njima svaki put jer ih više nitko nikad ne bi vidio.

Volonterka koja je preuzela štence isti je dan kontaktirala obitelj Karnaš, a javila joj se doktorova supruga Helena, također liječnica, čiji se potpis nalazi na ugovoru o udomljavanju. 

"Molila sam je da nam preda kuju jer su štenci premaleni i bez majčina mlijeka mogu uginuti. Uostalom, i mami psu prijeti mastitis - upala mliječne žlijezde. Kad sam je suočila s činjenicom da joj je suprug viđen kako baca štence, rekla mi je kako su 'ionako već bili mrtvi'. Na moj odgovor da nisu jer se nalaze kod mene doma, poklopila mi je slušalicu uz komentar 'ne mogu ja sad s vama pričati'. Predvečer je i naša veterinarka Vesna Marošinac iz ambulante Anubis pokušala doći do obitelji, ali bezuspješno - telefonske pozive uporno su odbijali, čak su i na prozorima spustili sve rolete", ispričala je volonterka za Jutarnji.

ukovarska policija potvrdila je da su na Božić zaprimili prijavu i da postupaju u skladu s njom. Kazali su da će o svemu obavijestiti i Općinsko državno odvjetništvo.

Veterinarka Vesna Marošinac izvijestila je kako je zaposlenik ambulante Anubis s policijom bio na adresi obitelji Karnaš, ali nitko nije otvarao vrata, ali da im svakako namjeravaju oduzeti psa. 

Zanimljiva je činjenica kako je pedijatar Karnaš lani dobio Medalju časti, najviše priznanje hrvatskoj liječništva koje dodjeluje Hrvatska liječnička komora.

Cijeli članak i fotografije možete pogledati ovdje.

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!