Vijesti / Ostalo

Policija provodi akcije u prometu povodom nadolazećih blagdana

Policija provodi akcije u prometu povodom nadolazećih blagdana

Božićni i Novogodišnji blagdani vrijeme su u kojima se okupljamo i u društvu najbližih uživamo u obiteljskim tradicijama, slaveći život i radost koje ovo vrijeme donosi. U dane blagdana očekuje se povećani broj sudionika u cestovnom prometu koji su konzumirali alkoholna pića, a u cilju sprječavanja prometnih nesreća i njihovih posljedica, Policijska uprava osječko-baranjska svoje aktivnosti usmjerit će na sprječavanje i sankcioniranje vožnje pod utjecajem alkohola, najavljeno je.

U cilju zadržavanja razine sigurnosti cestovnog prometa na što višoj razini,  u subotu 23. prosinca na području čitave Republike Hrvatske provest će se akcija nadzora vozača. Akcijom će se kontrolirati poštivanje propisa vezanih uz alkohol, korištenje sigurnosnog pojasa i zaštitne kacige, nepropisno korištenje mobitela i poštivanje ograničenja brzine, odnosno, propisa čije kršenje uzrokuje najteža stradavanja.

Vozače koje zateknu u prekršajima policijski službenici kaznit će sukladno zakonskim odredbama, dok će vozače čije je ponašanje u skladu s propisima nagraditi prigodnim poklonom (privjesci).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U akciji će sudjelovati i osobe iz javnog života, koje će na lokacijama policijskih nadzora „dobrim vozačima“ uručivati prigodne poklone.

Na području Osijeka od 10 do 12 sati u Ulici kralja Petra Svačića kod „Kampusa“ uz policijske službenike bit će pjevač Igor Delač, dok će u Ulici svetog Leopolda Bogdana Mandića kod „Getroa“ uz policijske službenike biti zamjenik župana Osječko – baranjske županije Goran Ivanović, glumica HNK Osijek Sandra Tankosić te intendant HNK Osijek Božidar Šnajder.

Na području Đakova od 10 do 13,30 sati u Ulici bana Jelačića 60, uz policijske službenike bit će gradonačelnik Grada Đakova Marin Mandarić, dok će na području Našica od 10 do 12 sati, na Trgu doktora Franje Tuđmana uz policijske službenike biti pjevačica i voditeljica Cecilija Balikić – Rudić.

SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!