Vijesti / Ostalo

Oprez: Ne otvarajte Finin email o pokretanju ovrhe - to je virus!

Oprez: Ne otvarajte Finin email o pokretanju ovrhe - to je virus!

Zadnjih dana brojni su građani dobili elektroničku poruku pod nazivom "Elektronička obavijest o pokretanju ovršnog postupka" za koju se na prvu čini da ju je poslala Fina. No iz radi se o kompjuterskom virusu.

U emailu s fina.online domene dolazi link na .PDF file koji kada kliknete vam zaključa sve podatke na kompjuteru i traži otkupninu kako bi ih otključao.

"Obavještavamo javnost da elektronička poruka pod nazivom "Elektronička obavijest o pokretanju ovršnog postupka", koja je u proteklih nekoliko sati odaslana s različitih adresa elektroničke pošte, nije kreirana i poslana iz sustava Financijske agencije, već se radi o poruci nepoznatog porijekla koja sadrži netočne podatke. Ovim putem pozivamo sve primatelje ove i sličnih poruka da ih ne otvaraju niti po njima postupaju." - stoji u propćenju na Fininoj internetskoj stranici.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Podsjećaju kako Financijska agencija šalje obavijesti o ovrsi isključivo sukladno zakonskom propisu, putem pružatelja poštanskih usluga. Prema potrebi, Fina kontaktira primatelje te dostavlja određene podatke i putem elektroničke pošte, međutim, ističu da je sva službena Finina korespondencija elektroničkom poštom moguća isključivo s internet domene fina.hr.

"Navedena poruka i njoj slične spadaju u malicioznu phishing kampanju, a poruke su lažnog sadržaja i konstruirane od javno dostupnih podataka." - naglašeno je u priopćenju.

Ukoliko primite ovakav mail odmah ga obrišite.

SiB.hr
FOTO: Davor Puklavec/PIXSELL

 


Izdvojeno

Reci što misliš!