Vijesti / Ostalo

Slavonija zgrožena novim oblikom okrutnosti prema životinjama: Malenoj kujici lanac urastao u vrat

Slavonija zgrožena novim oblikom okrutnosti prema životinjama: Malenoj kujici lanac urastao u vrat

U četvrtak poslijepodne veterinarska ambulanta Anubis Klub iz Vukovara objavila je na svojoj Facebook stranici uznemirujuće fotografije malene kujice s lancem uraslim u vrat. 

Kako su objasnili u objavi, lanac je na nju stavljen još dok je bila štene, a kako je rasla, tako se lanac sve više stezao te na kraju urezao u kožu. 

Kad su je pronašli, bila je zavezana za stup u Županji, a pri dolasku u veterinarsku ambulantu, ustanovljeno je da ima čip. Odmah su kontaktirali vlasnicu koja je rekla da živi u Kruševcu i da nema pojma kako je pas dospio u Županju, da psa nema već tri mjeseca i da se ona "uz šestero djece ne stigne brinuti di je ker".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Veterinari su uspjeli osloboditi kujicu od lanca, a troškove je preuzela Udruga Rocco iz Vinkovaca. S obzirom na to da im je budžet ograničen, mole dobre ljude za pomoć s donacijama.

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti:

"Ovo je kujica stara godinu i sitno dana i teška 15 kilograma. Poslijednjih tjedan dana čuči na jednom mjestu u Županji i čeka da ju pokupi onaj koji ju je iskipao. Pokupila ju je i dovezla na liječenje volonterka Sanela Krištić.

U vratu joj urasli lanac dugačak 40 centimetara. Ona je na lanac stavljena kao štene. Dok je rasla, lanac ju je stezao sve više, urezivao se u kožu...meso... Organizam se borio i obrastavao oko njega. Morali smo ju poprilično izmasakrirati da ga izvadimo van.

Kada smo otkrili da ima čip nismo bili sigurni da li nam je svanulo ili smrklo. Vlasnica je kontaktirana i tvrdi da je pas nestao prije tri mjeseca (ali ona to nikome nije javila jer uz šestero djece ne stigne brinuti ‘di je ker’). Tvrdi da je ON (tako ju referira) bio na lancu ali ništa nigdje nije uraslo. Također nema pojma kako je pas iz Kruševice dospio do Županje gdje tjedan dana nije mrdnula s mjesta čekajući da ju se pokupi. 

Trošak liječenja i hrane preuzela je Udruga "Rocco" Vinkovci, koja vas ovim putem moli za pomoć, jer su prepuni i očajni.
Broj njihovog računa je: HR7923900011100432506 ili PayPal [email protected]

Prijavu okrutnosti prema životinjama nadležnim instirucijama podnijela je ANIMALEX-UDRUGA STUDENATA PRAVNOG FAKULTETA ZG ZA PRAVNU ZAŠTITU ŽIVOTINJA

Nadamo se da će se i mediji uključiti, jer okačiti bebicu bilo koje vrste na lančinu i ignorirati ju dok ona raste a hrđava gadarija urasta u nju je jedan od najodvratnijih oblika bešćutnosti!!!!"

Izvor: Vijesti.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!