Sjeverna obilaznica grada Virovitice puštena u promet

Sjeverna obilaznica grada Virovitice puštena u promet

obilaznica virovitica

Sjeverna obilaznica grada Virovitice odnosno dionica Podravske brze ceste Virovitica Suhopolje puštena je u promet početkom ovog mjeseca.

Dio je to buduće Podravske brze ceste Ormož - Varaždin - Virovitica - Ilok, a u njegovu izgradnju koja je trajala tri godine Hrvatske ceste uložile su gotovo 120 milijuna kuna.

Novoizgrađena prometnica poznata je i kao Sjeverna obilaznica grada Virovitice, započinje na državnoj cesti D5 u Virovitici, a završava nedaleko Suhopolja, na križanju sa bivšom županijskom cestom ŽC 4005.

U ponedjeljak novu obilaznicu obišao je i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

- Podravska brza cesta od strateškog je značaja za područje Virovitice i Virovitičko-podravske županije, te resorno Ministarstvo u suradnji sa Hrvatskim cestama, investitorom projekta, poduzima sve aktivnosti kako bi se radovi na dionici prema Slatini što prije nastavili. Čim projekti budu gotovi, slijedi rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, dobivanje potrebnih dozvola i raspisivanje natječaja za izvedbu. Također, trenutno je u izradi studija izvodljivosti za cestu od Bjelovara prema Virovitici. Za ovaj se građevinski zahvat tijekom 2018. godine planira projektiranje, a nakon čega slijedi priprema projekta za financiranje sredstvima EU, rekao je ministar Oleg Butković.

Direktor Hrvatskih cesta Josip Škorić, ukazao je pak na nezadovoljavajuće stanje bivše županijske ceste koja središte Suhopolja povezuje sa novoizgrađenom dionicom Podravske brze ceste.

- Na proljeće kreće obnova ove prometnice, a sve kako bi novouređena cesta na adekvatan način mogla primiti promet sa upravo otvorenog dijela sjeverne virovitičke obilaznice. Obnova bivše županijske ceste u biti je tek privremeno rješenje, jer će puni značaj i ulogu novoizgrađena Podravska brza cesta dobiti nakon završetka dionice prema Slatini, rekao je Škorić.

Izgradnjom novih 9,1 kilometara brze ceste, virovitičko-podravski kraj dobiva prometnicu koja zadovoljava najsuvremenije sigurnosne uvjete i izravno pridonosi rasterećenju virovitičkog gradskog središta od tranzitnog prometa, osobito ul. Stjepana Radića i Osječke ulice, Podsjetimo, riječ je o dvjema prometnicama čija je infrastruktura ujedno i najopterećenija.  

SiB.hr

 
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja

Petak

Subota

Nedjelja