Vijesti / Ostalo

Paragvaj izručio Novakovića Hrvatskoj

Paragvaj izručio Novakovića Hrvatskoj

Višnjevčanin Mirko Novaković, koji je u Paragvaju prije sedam godina uhićen s 44 kapsule kokaina u želudcu, vratio se u Hrvatsku, točnije, u Centar za dijagnostiku Uprave za zatvorski sustav Ministarstva pravosuđa, izvjestio je na svojim web stranicama osječki Županijski sud.

U Centru za dijagnostiku bi trebao provesti idućih mjesec dana, a zatim će biti prebačen u neko od hrvatskih kaznionica (vjerojatno Remetinac) radi daljnjeg izdržavanja kazne zatvora po presudi suda u Paragvaju.  

Podsjetimo, početkom 2011. godine mladi Osječani Mirko Novaković i Domagoj Tobler "pali" su sa 1,2 kilograma kokaina na aerodromu u paragvajskom Asunciónu. Za skupinu kriminalaca prenosili su paketiće droge koje su progutali u kapsulama. Mirku je pozlilo na aerodromu, jer se dan ranije najeo, a nije smio i tako su ih otkrili. 2013. godine osuđeni su na 18 godina zatvora.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tobler je tijekom 2016. podnio zahtjev za izručenje Hrvatskoj, ali ga je povukao. Navodno je to učinio jer ne želi ostaviti dijete u Paragvaju.

SiB.hr
FOTO: Zoran Marinović

 


Izdvojeno

Reci što misliš!