Vijesti / Ostalo

Predstavnici savjeta mladih sudjelovali na Nacionalnoj konferenciji Savjeta mladih

Predstavnici  savjeta mladih sudjelovali na Nacionalnoj konferenciji Savjeta mladih

U organizaciji Savjeta mladih Grada Samobora i Udruge gradova u RH u Samoboru se od 1. do 3. prosinca 2017. godine održala Nacionalna konferencija savjeta mladih.

Ova konferencija za cilj ima jačanje uloge savjeta mladih u procesima donošenja odluka i kreiranju lokalnih politika, te izgradnju kapaciteta samih članova savjeta mladih. Na konferenciji su sudjelovali članovi Savjeta mladih Osječko-baranjske županije Vedrana Sabljo i Josip Runtić, član Savjeta mladih Grada Osijeka Dragan Babić, te Igor Paloh ispred Savjeta mladih Grada Belišća.

Konferencija je okupila gotovo stotinu sudionika iz više od 50 općinskih, gradskih i županijskih savjeta mladih diljem Hrvatske. Tijekom konferencije savjeti mladih predstavili su primjere svoje dobre prakse, kako bi ih i ostali savjeti mladih mogli implementirati u svojim sredinama. Na konferenciji glavna rasprava vodila se po pitanju primjene Zakona o savjetima mladih u praksi te inicijative predstavnika savjeta mladih za izmjenama odredbi zakona koje bi rezultirale rješavanjem problema primjene zakona u praksi.

Sve aktivnosti konferencije održale su se u najvećem centru za mlade u Hrvatskoj – Bunkeru, koji je otvoren na proljeće ove godine.

  


Izdvojeno

Reci što misliš!