Vijesti / Ostalo

OLT i MIO izvoze u Maroko

OLT i MIO izvoze u Maroko

Sada nema više nikakvih prepreka, poljoprivredna mehanizacija osam hrvatskih proizvođača udruženih u Klaster poljomehanizacije, koji je i inicirao i ostvario prve kontakte s marokanskim uvoznikom, već na jesen počet će obrađivati poljoprivredne površine u Kraljevini Maroko, sjevornoafričkoj zemlji Magreba s 34 milijuna stanovnika i 10 milijuna hektara obradivih površina.

Nakon što su prije nešto više od godinu dana hrvatske tvrtke zajednički nastupile na sajmu poljoprivrede u Maroku, gdje su se tamošnji poljoprivrednici prvi put susreli i oduševili s poljomehanizacijom “Made in Croatia”, marokanska trgovačka tvrtka Hidropack odlučila je krenuti u njezin uvoz, sagradila i otvorila veliki specijalizirani izložbeno-prodajni centar u gradu Bershidu te potpisala opći ugovor o suradnji s Klasterom poljomehanizacije, koji pod vodstvom direktora Željka Erkapića djeluje u Osijeku.

Čelnici svih osam hrvatskih tvrtki iz Klastera posjetili su Maroko, dok su predstavnici marokanske tvrtke Hidropack proteklih dana bili u posjetu Hrvatskoj, i sa svim tvrtkama članicama Klastera pojedinačno dogovorili konkretne uvozne poslove za ovu godinu vrijedne oko 3,5 milijuna eura.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tijekom jučerašnjeg boravka u Osijeku, marokanska je poslovna delegacija na čelu s Mohamedom Jamalijem, direktorom Hidropacka, posjetila OLT i Standard MIO. S OLT-om je za prvu isporuku dogovorena isporuka sijaćica koje će već na jesen biti uključene u sjetvu širokorednih kultura, ali i druge opreme za predsjetvenu obradu tla, vrijedne oko 1,1 milijun eura. Sa Standardom MIO ugovorena je kupnja 100 prskalica, a najavljen je i interes za druge strojeve iz bogatog proizvodnog programa te osječke tvrtke, a bilo je i riječi o mogućim višim oblicima poslovne suradnje, odnosno zajedničke proizvodnje nekih strojeva u Maroku.

- Dat ćemo sve od sebe da hrvatski proizvodi budu što više prisutni u Maroku i premda u našoj zemlji imamo veliku konkurenciju proizvoda poljomehanizacije iz Francuske, Španjolske, Italije, Njemačke i drugih zemalja. Uz snažne marketinške aktivnosti i obećanu pomoć hrvatskih tvrtki pri uvođenju hrvatske poljomehanizacije, uvjereni smo da će se i hrvatski proizvodi brzo etablirati na marokanskom tržištu i na njemu biti prisutni na dugi rok - istaknuo je Mohamed Jamali, direktor Hidropacka.
773f54c5de198ccd4f3aced9e6f7bc51.jpg

Ćerluka: Izlazimo iz recesije

- Nakon iznimno teške 2009. i 2010. poslovne godine, prodaja naših strojeva u prvih pet ovogodišnjih mjeseci doživljava snažan oporavak. Uz dogovorene poslove s marokanskim partnerom, definitivno izlazimo iz recesije - istaknuo je Ante Ćerluka, direktor OLT-a. Ante Mršo, direktor Standarda MIO, istaknuo je da će njegova tvrtka početkom izvoza strojeva i u Maroko dodatno ojačati poslovanje. MIO je, naime, i do sada najveći dio svoje prozvodnje plasirao inozemnim kupcima.

1,1 milijun eura vrijednost je mehanizacije OLT-a u prvoj isporuci za Maroko

100 prskalica ugovorio je kupiti marokanski partner od MIO-a


N.Vukadinović (Glas Slavonije)


Izdvojeno

Reci što misliš!