Vijesti / Ostalo

Borba Brođana za čist zrak napokon je urodila plodom

Borba Brođana za čist zrak napokon je urodila plodom

U Bosanskom Brodu potpisan je Protokol o suradnji između resornih ministarstava vlada Hrvatske i Republike Srpske o plinofikaciji tamošnje rafinerije. S time bi se riješio problem prekograničnoga onečišćenja zraka.

Borba Brođana za čist zrak napokon je urodila plodom. Bosanskobrodska rafinerija najkasnije za godinu i pol bit će plinoficirana, a 31.10.  potpisan Protokol o suradnji između hrvatske Vlade i srpskog entiteta u BiH za to je stvorio pretpostavke.

Protokol su potpisali ministar zaštite okoliša i energetike Republike Hrvatske Tomislav Ćorić i ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić. Potpisivanjem ovog međunarodnog akta danas je otvoren prostor za plinofikaciju Rafinerije nafte Brod.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Iz perspektive Vlade Republike Hrvatske, otvorena je mogućnost da se konačno riješi pitanje kvalitete zraka na području Slavonskog Broda. Veselimo se realizaciji ovog projekta i nadamo se da će se izvesti što je prije moguće, rekao je Ćorić.

Plinom će rafineriju opskrbljivati tvrtka Crodux i u te svrhe u plinovod prenamijeniti stari koji vodi izravno u rafineriju. Kad se ruska rafinerija umjesto mazuta počne koristiti plinom kao pogonskim gorivom, kvaliteta zraka trebala bi se poboljšati s obje strane rijeke Save.

Izvor: Radio Osijek

 


Izdvojeno

Reci što misliš!