Vijesti / Ostalo

Deseta obljetnica prijateljstva Osijeka i Budimpešte

Deseta obljetnica prijateljstva Osijeka i Budimpešte

Gradonačelnik Krešimir Bubalo boravi u službenom posjetu u XIII. okrugu Budimpešte u povodu Dana ovog okruga, koji je ujedno bio i prigoda za svečano obilježavanje 10. obljetnice od potpisivanja Sporazuma o prijateljstvu i suradnji između ova dva grada.

 Prijateljstvo i višegodišnja suradnja okrunjeni su i zajedničkim rezanjem prigodne torte, što su učinila dvojica gradonačelnika József Tóth i Krešimir Bubalo. Prigodom ove obljetnice Grad Osijek upriličio je predstavljanje ljepota našega kraja izložbom fotografija Nenada Reberšaka u novom Miklosós Radnóti kulturnom centru.
Kako bi predstavili bogatstvo naše kulturne ponude, ali i radili na povezivanju i unapređenju odnosa s Hrvatima izvan granica naše domovine, uz veliku podršku Veleposlanstava Republike Hrvatske u Republici Mađarskoj, izvedena je predstava „Lipa si, Teno“ HNK iz Osijeka.
a1ca0a0a93c611fa535bb9863b55f0aa.jpg
Osim navedenog, prigodom boravka u Budimpešti gradonačelnik je obišao i osnovnu školu József Eötvös, u kojoj su ovih dana u prijateljskom posjetu i učenici osječke OŠ Jagoda Truhelka.
Gradonačelnikov boravak u Budimpešti ujedno je i prigoda za radni sastanak s veleposlanikom Republike Hrvatske Ivanom Bandićem.
Ulazak Hrvatske u EU, povlačenje EU sredstava, položaj hrvatske nacionalne manjine u Mađarskoj te mogućnosti suradnje s Gradom Osijekom bile su glavne teme sastanka.

TEKST: Blaženka Alerić (Osijek.hr)
FOTO: T.Č. (SIB.hr)

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!