Vijesti / Ostalo

Grad Vukovar uveo sustav javnih bicikala

Grad Vukovar uveo sustav javnih bicikala

Vukovar je jučer postao petnaesti i ujedno najistočniji grad u Hrvatskoj koji je uveo Nextbike sustav javnih bicikala. Ovaj najzeleniji, najzdraviji i cjenovno najpovoljniji oblik javnog gradskog prijevoza u potpunosti je u skladu s direktivama Europske unije te vizijom i planovima Grada Vukovara vezanim uz održivi razvoj.

Javni su bicikli sve popularniji oblik prijevoza u 14 hrvatskih gradova i općina. Jučer se tom društvu pridružio i Vukovar. Nakon službenog predstavljanja projekta, uslijedila je probna vožnja javnim biciklima od centra grada do Borova naselja, uz kratku okrepu na Ininoj postaji.

Nextbike sustav javnih bicikala u Hrvatskoj broji 20.500 registriranih korisnika, značajno smanjuje emisiju štetnih plinova, prometne gužve, buku i probleme s parkiranjem, a bicikliranje pritom pozitivno utječe na psihofizičko zdravlje. Vukovarci i svi posjetitelji od danas mogu kombinirati vlak, autobus i javne bicikle i na taj način brže, zdravije i povoljnije putovati istovremeno štiteći okoliš u kojem živimo.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Korisnik koji se jednom registrira na www.nextbike.hr, za samo 79 kuna godišnje članarine nextbike bicikle može koristiti u više od 140 gradova u svijetu! Nextbike spremno čeka nove gradove i tvrtke koji ulažu u održivu mobilnost i kontinuirano ulaže u nove tehnologije i unapređenje korisničkog isukstva. Kako bi se osjećali sigurnije u prometu, Nextbike u suradnji s partnerima svake godine organizira nekoliko škola bicikliranja te potiče gradove na unapređenje biciklističke infrastrukture.

Zbog važnosti za lokalnu zajednicu, projekt je podržala INA d.d. kao generalni pokrovitelj održavanja sustava, a zbog doprinosa razvoju turističke ponude, projekt je sufinancirala i Hrvatska turistička zajednica. Projekt su toplo pozdravili i zaposlenici Borovo d.d. kojima će to biti odlična nadopuna postojećim autobusnim linijama, a svečano otvorenje svojim je prisustvom uljepšala Ivana Grgurević, aktualna Miss Vukovarsko-srijemske županije. Savez društvo naša djeca pozdravio je projekt u ime svih gradova prijatelja djece koji potiču sigurnije i čišće ulice za bezbrižnu dječju igru.

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!