Vijesti / Ostalo

Čepin Lažni policajci na prijevaru ulaze u kuće i uzimaju novac

Čepin Lažni policajci na prijevaru ulaze u kuće i uzimaju novac

U petak, tijekom prijepodnevnih sati, nepoznate su osobe došle u obiteljsku kuću u Ulici kralja Zvonimira u Čepinu te se vlasnici predstavili kao policijski službenici, piše Republika.eu.

Od vlasnice su, pod izlikom provjere, uzeli više desetaka tisuća kuna!

Iz policije navode kako tragaju za nepoznatim počiniteljima, a kako ne biste postali žrtva prevaranata, savjetuju slijedeće:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ne puštajte nepoznate osobe u svoje domove, a da se prethodno pouzdano ne uvjerite o kome je riječ.

Ako se osoba predstavi kao „službena“, tražite na uvid službenu iskaznicu koju su sve osobe koje službeno postupaju dužne imati i dati vam na uvid.

Ne nasjedajte na upornost nepoznatih osoba koje vam po svaku cijenu žele ući u dom pod izlikom, primjerice, „bolesti“, nuđenja na prodaju „po povoljnim cijenama“ raznih predmeta (medicinskih pomagala, na primjer masažera, knjiga, posteljine, posuđa i sličnog), traženja milostinje ili naplate računa za na primjer medicinske usluge, dimnjačarske usluge i sličnog – jer se izlažete riziku. Samo nekvalitetna, neoriginalna i roba sumnjivog porijekla može se prodavati po znatno nižim cijenama od uobičajenih.

Kada ste sami u stanu ili kući ne stavljajte to do znanja sumnjivim osobama te zamolite nekog od susjeda da vam se pridruži.

Zapamtite izgled osoba, boju kose i očiju, visinu, stas i karakteristične znakove (madeže, ožiljke, tetovaže i slično).

Zapišite registracijsku oznaku vozila kojim su se sumnjive osobe dovezle te njegovu boju, marku i druge karakteristične detalje vozila. Upozorite starije članove obitelji na opasnost i ponavljajte im ove savjete. Posumnjate li u osobe koje vam dolaze, a posebice ako je riječ o počinjenju kakvog kaznenog djela, ODMAH obavijestite policiju na broj „192“!

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!