Vijesti / Ostalo

Oprez - započela motoristička sezona

Oprez - započela motoristička sezona

Motoristička je sezona u punom jeku. Proljeće i proljepšanje vremena na prometnice izmami vozače mopeda i motocikala, i pravo je vrijeme za još jedno upozorenje - i za njih i za ostale sudionike u prometu.

Jer, nema sumnje, posljedice su prometnih nesreća u kojima sudjeluju vozači mopeda i motocikala teške, a večeras stavljamo naglasak na - zabranu prijevoza djece do 12 godina na mopedima i motociklima.

Često vidimo ono što je zabranjeno – djecu mlađu od 12 godina na mopedima i motociklima. Voze ih, uglavnom, njihovi roditelji. Dakle, oni koji bi trebali najviše brinuti za njihovu sigurnost. A radi sigurnosti najmlađih zakon strogo kaže – dijete mlađe od 12 godina ne smije se prevoziti na mopedu ili motociklu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

I ne samo to – često su na tim prijevoznim sredstvima na dva kotača i ostale osobe za koje već na prvi pogled možemo vidjeti da su u opasnosti – voze prebrzo, bez odgovarajuće odjeće i, vrlo često, bez zaštitne kacige ili s njom, ali nekvalitetnom ili nepravilno zategnutom.

Vozači i suputnici na mopedima i motociklima nerijetko kao da podcjenjuju opasnost i ne razmišljaju o posljedicama mogućega pada ili sudara. Zato podsjećamo – na tim se vozilima smije prevoziti samo onoliko osoba koliko ima ugrađenih sjedala, i ne smiju se prevoziti osobe pod utjecajem alkohola ili droga. I ono vrlo važno – nikako ne djeca do 12 godina!

Roditelji su odgovorni za svoju djecu i u slučaju nesreće mogu biti optuženi za nastale posljedice.

U ovo se doba godine i ostale vozače motornih vozila poziva da budu svjesni mopeda i motocikala na cestama, kao i sve većega broja pješaka.

Tekst: STV

  


Izdvojeno

Reci što misliš!