Vijesti / Ostalo

VIDEO: Lovcima ukrali čeku

VIDEO: Lovcima ukrali čeku

Unatoč stalnim upozorenjima, prigradska naselja i rubni dijelovi grada Osijeka godinama su meta neodgovornih odlagača otpada, kako onog glomaznog tako i kućnoga.

Samo prošle godine, grad Osijek je za čišćenje divljih deponija izdvojio preko milijun kuna. Troškove za ovu godinu sigurno će smanjiti akcije lovačkog društva Jelen iz Sarvaša.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Desetak lovaca Lovačkoga društva Jelen iz Sarvaša, na temperaturi od 26 Celzijeva stupnja, nedjeljno je prijepodne umjesto s puškama ili sa svojim obiteljima, provelo s rukavicama i lopatama u rukama - na jednoj od divljih deponija koje se nalaze na njihovom lovištu.

Jedni istovare, a drugi onda moraju čistiti. I sve bi bilo lakše da je riječ o samo jednoj deponiji, no na njihovu lovištu, koje je veliko oko 3700 hektara, na desetke je divljnih deponija.

Problemu su deponije pokušali i doskočiti. No, neuspješno. Naime, lovci su čak postavili i čeku u blizini deponije, no vjerovali ili ne ona je nakon 3 mjeseca ukradena!

I tako. Čeke nema, ali smeća opet ima. Čiste ga jednom ili dva puta godišnje svaki se put nadajući da će svijest pojedinaca ipak proraditi, no iskustva na žalost, kazuju drugačije. Čini se da stoga, ovo nije ni prvi ali ni zadnji put da puške zamjene grabljama i lopatama.

Unatoč kontejnerima koje Unikom tjedno postavlja u sve gradske četvrti i mjesne odbore. Divlji deponij najčešće nastaje u Josipovcu (Cigan dola, ulaz u Naselje Karašica), odakle je Unikom odvozio nagomilan otpad na Lončaricu Veliku i proteklih je godina Grad za sanaciju smetlišta godišnje plaćao oko 400.000 kuna.

{youtube}q83aYzusqnQ{/youtube}

Tekst i video: STV
Foto: XariX/http://www.hrphotocontest.com


Izdvojeno

Reci što misliš!