Pogledajte rezultate policijskog 24-satnog nadzora brzine u OBŽ

Pogledajte rezultate policijskog 24-satnog nadzora brzine u OBŽ

U srijedu, 19. travnja, s početkom u 6 sati, na području Policijske uprave osječko – baranjske, kao i na području država članica Europske unije, započela je akcija pojačanog 24-satnog nadzora brzine kretanja vozila u organizaciji TISPOL-a (mreže prometnih policija država Europske unije). Akcija je završila u 6 sati 20. travnja.

Građani su pozvani da se uključe u provođenje akcije na način da predlože lokacije na kojima žele da se nazire brzina. Od pristiglih 56 prijedloga građana na području ove policijske uprave, svi su uvršteni u lokacije za nadzor brzine, a akcija je provedena na još 48 lokacija koje su određene sukladno prosudbama policijskih postaja.

Cilj ove akcije bio je, osim represivno, djelovati i preventivno na sve vozače te građene upoznati s načinom rada policijskih službenika prilikom nadzora brzine.

Na području Policijske uprave osječko–baranjske akcija je provedena na ukupno 104 lokacije. Policijski službenici evidentirali su ukupno 106 prekršaja brzine, od čega su 96 prekršaja utvrdili policijski službenici, dok su 10 prekršaja zabilježila tehnička sredstva (automatske kamere za brzinu postavljene uz prometnice).

Ovakve akcije provodit će se i u buduće, uz prethodne najave, kako bi se što veći broj vozača naveo na poštivanje ograničenja brzine, a u cilju zaštite njihovih i  života svih ostalih sudionika u prometu.

SiB.hr

 
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja