Vijesti / Ostalo

Muškarci su kukavice, mnogi radije grle bocu nego ženu!

Muškarci su kukavice, mnogi radije grle bocu nego ženu!

To su poražavajući i zabrinjavajući podaci za tu općinu, do kojih je došao vlč. Vicko Obradović, župnik u feričanačkoj župi Sv. Duha.

Zabrinjava također što se ta brojka ne smanjuje, a vlč. Vicko pribojava se da bi to moglo potpuno promijeniti demografsku sliku. Župnik feričanačke župe u kojoj je 2.485 župljana, smatra da ekonomska situacija nije razlog zašto je tomu tako.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Materijalni uvjeti i strah od egzistencije nisu razlog, jer su neoženjeni muškarci manje-više svi situirani, odnosno ili su zaposleni ili su vojni umirovljenici. Smatram da je najveći razlog strah od braka i obveza, odnosno odgovornosti, i ne žele preuzeti rizik obiteljskog života. Jednostavno, muškarci su kukavice. No, moram spomenuti i ovisnost o alkoholu među muškarcima, mnogi radije grle bocu, nego ženu - pojašnjava župnik Vicko.

>>> ALKOHOL: OTROV ILI LIJEK??? <<<

Napominje da ima i onih koji traže savršenu osobu i misle da takve postoje na svijetu. Prema njegovim podacima, feričanačko područje demografski odumire, odnosno sve je veći broj umrlih osoba u odnosu na broj rođenih. Ove godine do sada je krstio samo šestero djece, a na posljednji počinak ispratio je čak 28 župljana. To je sedmero rođene djece manje nego u istom razdoblju prošle godine, a devet sprovoda više. Da stvar bude još gora, nema mnogo nade da će se situacija popraviti, jer svadbena su zvona u župi Svetog Duha, kaže vlč. Obradović, do sada zazvonila samo tri puta, a od tog broja više vjenčanja do kraja godine neće niti biti. Promatraju li se podaci iz crkvenih knjiga prije desetak i više godina, dramatično je promijenjena demografska slika feričanačkog kraja.

ŽIVI SE "EUROPSKI"

"Mortalitet je već nekoliko godina veći od nataliteta. I dok stari umiru, mladi se ljudi ne odlučuju na brak, na obitelj. Uhvatili su europski stil razmišljanja da se može živjeti, a ne mora biti vjenčan. No, to nije dobro" - upozorava vlč. Vicko Obradović.

Neoženjenih i neudanih je 336 u dobi od 20 do 50 godina

Nevjenčani od 20 do 30 godina 192

 

Tekst: Snježana Fridl (Glas Slavonije)
Foto: http://i.telegraph.co.uk

  


Izdvojeno

Reci što misliš!