Vijesti / Ostalo

Sutra 22, a u srijedu čak do 25 Celzijevih stupnjeva

Sutra 22, a u srijedu čak do 25 Celzijevih stupnjeva

Nakon naglog zahlađenja kojem svjedočimo u Slavoniji i Baranji u posljednja 24 sata, za dva dana ponovno nam slijedi temperaturni šok.

Dok se građani žale na zdravstvene probleme uzrokovane vremenom, poljoprivrednici su razočarani jer su neki značajniji pljuskovi zaobišli hrvatsku žitnicu.

Koliko god meteorolozi najavljivali nagli pad temperature i oborine, on uvijek iznova šokira. Debeli sivi oblaci nad Slavonijom i kiša ovaj su ponedjeljak mnogima dodatno pogoršali nakon lijepog vikenda.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Za svibanj su, dodaje Lazanin, karakteristične pljuskovite oborine koje dolaze u sjeverozapadnim prodorima. Glavni dio ove mase, ovoga puta potrošio se na Jadranu i u njegovom zaleđu.
Pozitivni dio ove vremenske promjene, dodaje Lazanin, nije se dogodio. Iako slavonska zemlja vapi za kišom, dobila je premalo. No, sreća u nesreći je što ovoga puta nije bilo tuče koja često zna neugodno iznenaditi.

No, već sutra, kaže, najviša dnevna temperatura će sa današnjih 12 porasti na čak 22 Celzijeva stupnja u Slavoniji i Baranji. U srijedu čak do 25, što znači da se vraćamo u uobičajene svibanjske vremenske prilike. Od srijede bi, dodaje Lazanin, tako trebalo početi trajati sunčano razdoblje koje će potrajati oko 10 dana.

423456e888ba26d90409cdae5a0f4bff.jpg


Izdvojeno

Reci što misliš!