Vijesti / Ostalo

Besplatni Internet u Antunovcu i Ivanovcu

Besplatni Internet u Antunovcu i Ivanovcu

Općina Antunovac razvija projekt besplatnog pristupa Internetu u naseljima Antunovac i Ivanovac kako bi svojim mještanima osigurali dostupnost informacijsko komunikacijskih tehnologija.

U Antunovcu i Ivanovcu nadograđen postojeći sustav u smislu višestrukog povećanja kapaciteta, ali i broja lokacija HotSpot pristupa, te površine pokrivene svim trenutno dostupnim Wireless (802.11 a/b/g/n/ac) standardima. Vrijednost projekta je 55.000,00 kuna, a zahvaljujući Wi-Fi hotspot lokacijama mještani, prvenstveno mladi mogu jednostavnije digitalno komunicirati, a na mrežu će moći pristupati sa svojih mobilnih ili tablet uređaja.

Brzina pristupa Internetu putem Wi-Fi HotSpot-a znatno je veća od brzine tradicionalnog dial-up Internet pristupa koji se ostvaruje korištenjem telefonskog modema, ali ona će ovisiti i o broju korisnika koji istovremeno pristupaju Wi-Fi HotSpot -u te aktivnostima koje korisnici obavljaju na mreži.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Postavljena je aktivna mrežna oprema koja omogućuje dvije vrste besplatnog Internet pristupa:

HotSpot pristup na četiri lokacije u Antunovcu i Ivanovcu. Namijenjen je korisnicima sa mobilnim uređajima (smartphone, notebook, tablet) za korištenje na otvorenim javnim površinama. Doseg navedene mreže je udaljenost minimalno cca. 100 metara od HotSpot lokacije, a pokrivenost ovisi i o samom uređaju sa kojim se korisnik spaja na sustav.

Besplatan bežični Internet pristup namijenjen je naprednijim korisnicima može se koristiti na većim udaljenostima uz postavljanje bežičnog routera (AP male vrijednosti) i pokriva u cijelosti oba naselja (uz uvjet optičke vidljivosti). Navedeni internet pristup je dostupan po standardima 802.11 a/n/ac na frekvenciji 5GHz.

Kratke upute za korištenje:
Na uređaju potražiti SSID (naziv mreže) Antunovac_Free i odabrati spajanje. Navedena mreža nema lozinku. Ukoliko sam uređaj ne ponudi Login stranicu, pokrenuti web browser na uređaju. Umjesto početne stranice Google pojaviti će se Login stranica sustava i odabrati prijavi se.

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!