Vijesti / Ostalo

Kobasice, kulenova seka, slanina i šunka zaplijenjena na granici biti će uništena

Kobasice, kulenova seka, slanina i šunka zaplijenjena na granici biti će uništena

Proteklog vikenda, provođenjem mjera carinskog nadzora, carinski djelatnici su na graničnom prijelazu Batina u prtljažniku 38-godišnjeg slovačkog državljanina pronašli čak 123 kilograma suhog i svježeg mesa: kulenove seke, slanine, šunke, kobasica, čvaraka i svježeg mesa, ukupne vrijednosti 7.190,00 kuna.

Slovak je za počinjeni prekršaj okrivljenom je izrečena novčana kazna u iznosu od 9.000,00 kuna, a nas je zanimalo što će biti s oduzetim mesom.

Iz Carinske uprave stigao nam je odgovor.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- U spomenutom slučaju navedena pošiljka nije bila prijavljena, prije obavljanja carinskog nadzora, nadležnoj graničnoj veterinarskoj postaji radi obavljanja veterinarskog pregleda, niti ju je pratio propisani veterinarski certifikat. Stoga je proveden prekršajni postupak te je pošiljka oduzeta. Budući da  uvoz mesa i proizvoda od mesa iz Republike Srbije nije dopušten u putničkom prometu, oduzeto meso  će biti zbrinuto i neškodljivo uništeno na propisan način u pogonima ovlaštene tvrtke koja se bavi neškodljivim uništavanjem navedene vrste otpada.

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!