Vijesti / Ostalo

Popravak oštećenih prometnica u Petrijevcima mora biti sada i odmah, unatoč nepovoljnim uvjetima

Popravak oštećenih prometnica u Petrijevcima mora biti sada i odmah, unatoč nepovoljnim uvjetima

Zbog izgradnje dionice autoceste od čvora Osijek do novog mosta preko Drave, uobičajeno prometovanje cestom Osijek-Donji Miholjac preusmjereno je preko sporednih ulica Petrijevaca. Promet glavnom cestom zatvoren je još 15. studenoga prošle godine, no izvođač radova nije završio radove do obećanog roka (22. prosinca) nego je zatraženo prolongiranje rokova do 15. ožujka.

U međuvremenu zbog jake zime te velikih i naglih temperaturnih promjena došlo je do drastičnog oštećenja tri kilometra cesta kroz Petrijevce na koje je preusmjeren promet, a koje nisu izdržale toliko prometno opterećenje. Stanje cesta u Mlinskoj, Kolodvorskoj i ulici Dore Pejačević u Petrijevcima sada je katastrofalno i zapravo je ugrožena sigurnost sudionika u prometu, a drastično je otežan život stanovnika Petrijevaca.

Kako bi se poduzele hitne mjere radi veće sigurnosti prometa, ravnatelj Uprave za ceste Osječko-baranjske županije Tihomir Glavaš pozvao je na sastanak predstavnike svih nadležnih službi, od investitora Hrvatskih autocesta, izvoditelja radova tvrtke Viadukt i podizvoditelja tvrtke Osijek-Koteks, nadzorne službe IGH-PC Osijek do višeg inspektora cesta iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Na sastanak su došli župan dr. sc. Vladimir Šišljagić i načelnik Općine Petrijevci Ivo Zelić koji zahtijevaju da se sadašnje stanje mora odmah popraviti, a po završetku radova napraviti detaljna rekonstrukcija oštećenih prometnica. Na jučerašnji (16. veljače) sastanak nisu se odazvali jedino predstavnici Viadukta, dakle izvođača radova!?

PROČITAJTE: Obilazna cesta kroz Petrijevce uništena, a završetku radova na nadvožnjaku ne nazire se kraj

- Rokovi za završetak radova su probijeni, a obilazni put je devastiran do te mjere da je ugrožena sigurnost prometa. Kao što je poznato, u ovakvim investicijama izvoditelji radova su obvezni učiniti sve da ceste budu sigurne za prometovanje, međutim mjere koje se sada poduzimaju očito nisu dovoljne. Stoga zahtijevamo da se odmah pristupi otklanjanju svih nedostataka na cesti, poveća broj radnika i mehanizacije na održavanju, a brzina prilagodi uvjetima kao bi se postigla sigurnost svih sudionika u prometu. Naravno, čim se završe radovi potrebno je pristupiti sanaciji svih oštećenih cesta, i to ne radi njihova „uljepšavanja“ nego se mora pripremiti i napraviti kvalitetna sanacija. Naglašavam da je nedopustivo ovako loše planiranje radova - zaključio je župan dr. sc. Šišljagić. Sudionike sastanka upozorio je i na problem održavanja ceste kod Satnice Đakovačke i odmorišta Strossmayerovac.

Načelnik Petrijevaca Ivo Zelić dodao da mještani Petrijevaca inzistiraju na postizanju sigurnosti prometa i njihove imovine, a potom kvalitetnoj sanaciji cesta, dok su predstavnici Osijek-Koteksa obećali kvalitetnije održavanje cesta te da će završetak glavnih radova biti u planiranom roku, do 15. ožujka.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Izvor: obz.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!