Vijesti / Ostalo

Orahovačkom jezeru 600 tisuća, Topoljskom Dunavcu 435 tisuća i Vodotornju Vukovar 1 milijun kuna bespovratnih sredstava

Orahovačkom jezeru 600 tisuća, Topoljskom Dunavcu 435 tisuća i Vodotornju Vukovar 1 milijun kuna bespovratnih sredstava

Ministarstvo turizma donijelo je Odluku o odabiru projekata i dodjeli bespovratnih sredstava temeljem Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2016. godini.

Ovom Odlukom odobrena su sredstva za sufinanciranje ukupno 32 razvojna projekta u ukupnoj vrijednosti od 17.367.000,00 kn za sljedeća područja financiranja: uređenje plaža, zatim izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju ili adaptaciju centara za posjetitelje i interpretacijskih centara, te njihovo opremanje multimedijalnom opremom.

Za uređenhe Topoljskog Dunavca Općina Draž dobila je 435 tisuća kuna dok je Grad Orahovica za uređenje svog jezera dobilo 600 tisuća kuna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Grad Vukovar sunfinanciran je s milijun kuna za projekt adaptacije interpretacijskog centra memorijalnog spomen-obilježja domovinskog rata „Vodotoranj Vukovar“.

Programom razvoja javne turističke infrastrukture u 2016. godini Ministarstvo turizma potiče jačanje konkurentnosti turizma kroz razvoj javne turističke infrastrukture i očuvanje turističke resursne osnove – turističkih atrakcija. Bespovratne potpore dodjeljuju se temeljem odluke o raspolaganju sredstvima Fonda za razvoj turizma, a riječ je o izvanproračunskom prihodu Ministarstva turizma od uplata za privremene koncesijske naknade za turističko zemljište. Sredstva iz Fonda namijenjena su javnom sektoru – županijama, gradovima i općinama za investicije.

- S ciljem jačanja destinacija i povećanja konkurentnosti cjelokupnog hrvatskog turizma dodjeljujemo za 32 projekta preko 17 milijuna i 360 tisuća kuna. Javna turistička infrastruktura je integralni dio i prikaz ukupne turističke ponude svake destinacije. Zato je iznimno važno da u nju kontinuirano ulažemo, stvaramo novu atrakcijsku osnova te valoriziramo prirodnu i kulturnu baštinu. istaknuo je ministar Cappelli te nadodao kako su se ove godine ujedno i po prvi put dodjeljivana sredstva za uređenje plaža na kontinentu, odnosno na rijekama i jezerima.

Kompletna lista dodjeljenih sredstava:
{edocs}http://hrturizam.hr/wp-content/uploads/2016/12/161207_Odluka_infrastr-2685760_1.pdf,495,400,link{/edocs}

SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!