Vijesti / Ostalo

U Dardi najveće plaće, a Belje tvrtka s najvišim prihodima u županiji

U Dardi najveće plaće, a Belje tvrtka s najvišim prihodima u županiji

U povodu dana Grada Osijeka (2. prosinca), Financijska agencija objavljuje rezultate poslovanje poduzetnika sa sjedištem na području Urbane aglomeracije Osijek.

Analiza financijskih rezultata poslovanja poduzetnika na području 3 grada (Osijek, Belišće i Valpovo) i 16 općina (Antunovac, Bilje, Bizovac, Čepin, Erdut, Ernestinovo, Petrijevci, Vladislavci, Vuka, Čeminac, Darda, Koška, Kneževi Vinogradi, Punitovci, Šodolovci i Tordinci), obuhvaćenih Urbanom aglomeracijom Osijek, pokazala je da je u 2015. godini na tome području bilo 3366 poduzetnika, s 27 604 zaposlenih, što je prosječno 8,2 zaposlenih po poduzetniku. Od navedenoga broja, najviše je poduzetnika s područja grada Osijeka (2485), a najmanje u općini Punitovci (10). Poduzetnici na razini Urbane aglomeracije Osijek, u 2015. godini ostvarili su ukupne prihode u iznosu od 18,4 milijarde kuna i njihov udio u ukupnim prihodima poduzetnika Osječko-baranjske županije iznosi 75,7 %.

Među poduzetnicima Urbane aglomeracije Osijek, najveći su prihod ostvarila dva društva: BELJE d.d. iz Darde (1,67 milijardi kuna) i ŽITO d.o.o. iz Osijeka (1,42 milijarde kuna). Prema produktivnosti (prihodu po zaposlenom), na prvom su mjestu poduzetnici općine Čepin, s 1,03 milijuna kuna, dok je među poduzetnicima navedene općine po produktivnosti na prvom mjestu društvo AGROBEKETINCI d.o.o., s prosjekom od 19,2 milijuna kuna po zaposlenom (6 zaposlenih).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prosječna mjesečna neto plaća obračunata kod poduzetnika Urbane aglomeracije Osijek u 2015. godini iznosila je 4.178 kuna, odnosno 1,5 % više u odnosu na prethodnu godinu te 1,9 % više od prosječne mjesečne nešto plaće obračunate kod poduzetnika Osječko-baranjske županije (4.100 kuna). Najviša prosječna mjesečna neto plaća obračunata je zaposlenima kod poduzetnika u Dardi (4.983 kune), a najniža kod poduzetnika u Šodolovcima (2.553 kune). Za usporedbu, prosječna mjesečna obračunata neto plaća zaposlenih kod poduzetnika na razini RH iznosila je 5.019 kuna.

Više info potražite na linku.

SiB.hr

   

 


Izdvojeno

Reci što misliš!