Vijesti / Ostalo

Zlatna kuna najuspješnijim poduzetnicima

Zlatna kuna najuspješnijim poduzetnicima

Hrvatska gospodarska komora, kao predstavnica hrvatskoga gospodarstva, svake godine s ponosom ističe najbolje primjere iz područja gospodarstva i daje im vrijedno priznanje u želji nagraditi ih, ali i potaknuti za nastavak uspješnoga rada. To je 'Zlatna kuna', priznanje koje se dodjeljuje za uspješnost u poslovanju i doprinos kako ukupnom hrvatskom gospodarstvu, tako i na nižim, županijskim razinama.

Zlatne su kune danas dodijeljene u Županijskoj komori Osijek Hrvatske gospodarske komore. Saponia Osijek dobitnica je Zlatne kune u kategoriji velikih tvrtki.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Saponija je u zadnjih 12 godina uložila oko 250 milijuna kuna u proizvodnju i nove tehnologije, zahvaljujući čemu je postala konkurentna na vrlo zahtjevnom kemijskom, prehrambenom i farmaceutskom tržištu. Zato je spremno dočekala teške 2009. i 2010. godinu. To je vrijeme koje je potvrdilo - isplatila su se prethodna ulaganja.

Zadnje su dvije godine bile posebno teške i za dobitnika Zlatne kune među srednjim tvrtkama – Poljoprivrednu zadrugu Osatina iz Semeljaca, koja je, problemima unatoč, za to vrijeme ostvarila rast od 11 % te dva puta uvećala svoju dobit. Vodstvo je tvrtke uvjereno da najbolje godine za nju tek dolaze, jer slijedi završetak investicijskih ciklusa.

Ostvariti uspjeh u tekstilnoj industriji – koja je niskodohodovna i opterećena ogromnim uvozom - teže je nego ikada prije, zato je Zlatna kuna za Hemco iz Đakova, kao maloj tvrtki, posebno važna. Zahvaljujući promišljanju i ulaganju u nove projekte, pogone i proizvode, Hemco traži, pronalazi i zadržava svoje mjesto na tržištu odjeće i opreme za zaštitu na radu.

Ono što je zajedničko obilježje nagrađenih tvrtaka je, dakle, stalno ulaganje u nove proizvodnje i naprednu tehnologiju te, svakako, otvaranje novih tržišta. Svima njima Zlatna kuna je priznanje i nagrada, ali, prije svega, i poticaj za nastavak uspješnoga rada.

{youtube}oIATq_1KYiw{/youtube}

Tekst i video: STV

 


Izdvojeno

Reci što misliš!