Vijesti / Ostalo

Održan 15. Tjedan osječkih izviđača

Održan 15. Tjedan osječkih izviđača

Punih 15 godina povodom DANA IZVIĐAČA HRVATSKE (19.5.)  izviđači  grada Osijeka organiziraju  Tjedan Osječkih Izviđača. Kako je proteklo ovogodišnje slavlje pogledajte u nastavku.

1. DAN: Subota         14. 5.   IZVIĐAČI  ZA  ZAJEDNIŠTVO I MIR

Članovi izviđačkog kluba Javor iz Osijeka prikupljali su  sredstava za obnovu vukovarskog  vodotornja. Našim sugrađanima dijelili su letak s porukom:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U miru se brže raste, u miru i cvijeće ljepše cvijeta.

Naš izviđački san je mir,  koji veže dobre ljude svijeta.

Slušaj glas, prijatelju i prenesi svijetu naše poruke.

Daj spleti i Ti vijenac mira,pa nek' se širi mir i samo mir.

Budi i Ti karika koja obnavlja simbol zajedništva i šalje poruke mira!

Naši su izviđači prikupili 750,00 kn koji su uplaćeni na obnovu vukovarskog vodotornja.

2. DAN: Nedjelja      15. 5.   IZVIĐAČI I OBITELJ

Unatoč kišnom i prohladnom danu u osječkom Drvenparku su se okupili izviđači iz Izviđačkog kluba Javor i UI Slavonski hrast te predstavnici Društva Naša Djeca iz Osijeka i nekoliko članova Dječjeg Gradskog vijeća. S nama je bilo i nekoliko roditelja. Obilježili smo dan Obitelji zajedničkom igrom uz kapi kiše.  Hvala DND na suradnji.

3. DAN: Ponedjeljak            16. 5.   KRENI U ŠKOLU – POSTANI IZVIĐAČ

U prijepodnevnim satima održane su tri izviđačke igraonice (volonteri IK Javor u DV Mak i Jaglenac, te volonteri  UI Slavonski hrast u DV Krijesnica) za najstariju vrtićku dob- buduće školarce. Kako i sam naziv aktivnosti kaže pozvali smo djecu da jednog dana kad postanu školarci dio svog vremena provedu na izviđači način i postanu izviđači.

4. DAN Utorak         17.5.    PRIČE IZ RANCA STAROG IZVIĐAČA        

U večernjim satima na osječkoj promenadi okupili su se  izviđači i istraživači obje izviđačke udruge. Proveli su ugodno i zabavno vrijeme s izviđačkim voditeljem Zdenkom Popović - Popom koji iza sebe ima više od 50 godina izviđačkog  „staža“ i puno, puno  izviđačkih priča.

5. DAN Srijeda         18.5.    SVIBANJSKE IGRE POLETARACA   

Boravak u prirodi, igra s vršnjacima, razvoj spretnosti i snalažljivosti te poticanje na zdravi način života bio je moto svibanjskih igara koje je u suradnji s volonterima iz  IK Javor organizirala Jadranka Kokolari – Jaca s iskustvom od 40 izviđačkih godina.

6. DAN Četvrtak      19.5.    IZVIĐAČKA VATRA ZA SVE & KINO POD ZVJEZDAMA

Dan izviđača Hrvatske obilježava se od 1952. svakog 19.5. Volonteri IK Javor osmislili su program na Trgu b. J. Jelačića  u Donjem Gradu putem kojeg su kratko prikazali dio izviđačkog programa. Centralna aktivnost je bila izviđačka vatra koju su zapalili izviđači. Uz pucketanje vatre izviđači su prisutnima otpjevali  nekoliko izviđačkih pjesama  i izveli nekoliko skečeva uz vodstvo mlade volonterke Monike Feher.  Kontrolu vatre i završno gašenje iste odradili su vatrogasci iz DVD Donji Grad , kojima se zahvaljujemo na suradnji. Nakon programa, vatre i pjesme izviđači su pod zvijezdama gledali film.

           

7. DAN Petak                        20.5.    DOŽIVI IZVIĐAČKI KAMP

Izviđačko logorovanje ili ljetni kamp svaka izviđačka udruga organizira tijekom ljetnih praznika i ono je kruna jednogodišnje izviđačke aktivnosti. UI Slavonski hrast organizira kamp na otoku Prvić Luka a Izviđački klub Javor ljetni izviđački kamp  organizira u Rovinju. Više informacija može se dobiti  na webu ili facebooku udruga.

8. DAN Subota         21.5.    SMOTRA OSJEČKIH IZVIĐAČA

Završna aktivnost  15. Tjedna Osječkih Izviđača održala se na Bajeru – Jug II u organizaciju UI Slavonski hrast, tijekom koje je bila Smotra Osječkih izviđača, Zborovanje  Izviđačke Regije Istok te završnica građanske inicijative “Vlastitim rukama – zajedničkim snagama“. Na zadnjem danu u 15. TOI sudjelovali su i izviđači iz Đakova, Otoka, Vinkovaca, Valpova, Petrijevaca, Slavonskog Šamca,  Čepina i naravno  mi iz Osijeka.

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!