Vijesti / Ostalo

Protiv najezde komaraca sa 9 milijuna kuna!

Protiv najezde komaraca sa 9 milijuna kuna!

Komaraca na području Slavonije i Baranja još nema, no to ne znači da se situacija neće promjeniti već za koji tjedan. Upravo je zato u Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije sve spremeno za još jednu sezonu borbe s malim krvopijama.

Monitoring komaraca već je započeo, a spremne su i ekipe Zavoda za javno zdravstvo kako bi Osječane spasili od neugodnih uboda komaraca. No, kako bi ova sezona bila uspješna u njihovu suzbijanju mogu pomoći i - građani. Naime, svi koji žele dobit će tablete za uništavanje ličniki komaraca u stajaćim vodama.

Kao i prijašnjih godina komarci će se tretirati ručno, ali i helikopterima i avionima. Ovoga puta, u dogovoru s Osječko-branjskom županijom, bit će tretiran zeleni pojas sve od Aljmaša do Donjeg Miholjca.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

No, još se nešto za razliku od prijašnjih godina nije promjenilo. Nedostatak novca, odnosno oglušivanje države na problem koji iz ljeta u ljeto imaju Slavonci i Baranjci.

Ove godine nema čak ni obećanja s državne razine. Grad Osijek će za uništavanje komaraca izdvojiti 9 milijuna kuna što bi, kako ističe ravnatelj Zavoda Rudan, ukoliko bude prosječna godina trebalo biti dovoljno. No, ukoliko se ponovi prošla godina kada je broj komaraca zahvaljujući vremenskim nepogodama bio iznad prosjeka, morat će se pronaći još neka rješenja.

{youtube}unW0DkP4YxA{/youtube}

Tekst i video: STV

 


Izdvojeno

Reci što misliš!