Vijesti / Ostalo

Na ulazu u Vinkovce osvanuo plakat ''Dobrodošli u Osječku regiju''

Na ulazu u Vinkovce osvanuo plakat ''Dobrodošli u Osječku regiju''

Na državnoj cesti kod Vinkovaca u petak je osvanuo jumbo plakat na kojem piše "Dobrodošli u Osječku regiju". Uz natpis stoji i grb Grada Osijeka.

Mnogi vozači, ali i lokalni mještani ostali su zbunjeni i nije im bilo jasno radi li se  nekoj nenamjernoj grešci ili pak provokaciji.

Plakat je dio kompanje koja je pokrenula Hrvatska zajednica županija koja plakatima želi pokazati kako bi izgledala teritorijalna reorganizacija Hrvatske.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Hrvatska zajednica županija ovom je kampanjom željela građane potaknuti na razmišljanje o lokalnom identitetu. Činjenica je da bi okrupnjavanje županija u pet ili sedam regija na nacionalnoj razini dovelo do toga da poneki regionalni centar hijerarhijski i teritorijalno potpadne pod neki susjedni. Dakle, bilo kakvo prekrajanje Hrvatske trebaju odobriti prije svega građani. Bez njihove podrške takvi potezi ne vrijede. U Hrvatskoj zajednici županija i dalje stojimo pri tome da je bit u funkcionalnoj i fiskalnoj decentralizaciji koja bi ojačala hrvatske županije, a ne u njihovu broju - pojašnjava ovu kampanju za Glas Slavonije Goran Pauk, predsjednik Hrvatske zajednice županija, inače protivnik regionalizacije i ukidanja županija.

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!