Vijesti / Ostalo

Rekordna zapljena duhana u Požeštini

Rekordna zapljena duhana u Požeštini

U utorak, 10. veljače 2016. godine u prostorijama Policijske uprave požeško-slavonske održana je konferencija za medije gdje je javnost upoznata sa zapljenom veće količine duhana na području Policijske uprave.

Naime, u četvrtak, 4. veljače 2016. godine na području općina Jakšić i grada Kutjeva policijski službenici su pretražili objekte koje koristi 31-godišnjak s područja općine Jakšić i tom prilikom pronašli oko 993 kg sušenog duhana u listu tipa „Virginia“ bez nadzornih markica Ministarstva financija RH.

Protiv njega slijedi prekršajna prijava te mora platiti trošarine koje iznose oko 500 kuna po kilogramu. To znači da će 31-godišnji Slavonac u državni proračun morati uplatiti 496.500 kuna trošarina.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Također je izvršena je pretraga obiteljske kuće na području Požege u kojoj prebiva 34-godišnjak te je pronađeno 58 kg sušenog duhana u listu tipa „Virginia“, te 2,5 kg sitno rezanog duhana bez nadzornih markica ministarstva financija RH i jedna rezačica.

Isti dan provedena je još jedna pretraga obiteljske kuće i osobnog automobila na požeškom području te je pronađeno ukupno 4,8 kg sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija RH u vlasništvu 59-godišnjaka.

Sav duhan je oduzet, a protiv osoba slijede  obavijest o počinjenim prekršajima Carinskom uredu zbog prekršaja iz Zakona o trošarinama.

Izvor: PU požeško-slavonska

 


Izdvojeno

Reci što misliš!