Vijesti / Ostalo

Od utorka kiša i zahlađenje

Od utorka kiša i zahlađenje

Nakon sunčanog vikenda, od utorka nam ponovo dolazi, nadajmo se po posljednji puta, pogoršanje vremena. Izvadite zimsku robu iz ormara i budite spremni.

Iza nas su sunčani i ugodni proljetni dani, koje je samo pomalo narušavao neugodni sjeverozapadni vjetar. Tako se u ostatku Hrvatske, recimo u Dalmatinskoj zagori temperatura penjala čak na ljetnih 28 Celzijevih stupnjeva, dok je u Slavoniji i Baranji ipak bilo ugodnije, bar što se tiče temperature, koja se zadržavala oko 20 Celzijevih.

Ovakvo stabilno vrijeme vladati će još sutra tokom dana, a u večernjim satima nam dolazi fronta uz jak sjeverac i znatno snižavanje temperature. U takvim uvjetima na prostoru istočne Hrvatske možemo očekivati oborine u obliku kiše i temperaturu oko 10 stupnjeva, koja može biti i niža u noćnim satima s utorka na srijedu kada bi oborine trebale biti najjače.

ee95688a6b106a89f89a0210827ad63b.jpg

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zanimljivo je kako bi ovaj ciklonalni prodor mogao donijeti snijeg na prostorima Like i Gorskog kotara, a nije isključeno da se i zabijele najviši slavonski vrhovi oko požeške kotline. Tako da nakon ugodnog i toplog vremena očekujemo ciklonu koja će nas tijekom srijede opet vratiti u garderobu primjereniju zimi. Vrijedi napomenuti kako u nastavku tjedna nas ne očekuje znatnije smirivanje vremena, već možemo računati na nešto hladnije, oblačnije i oborinama bogatije vrijeme.

SiB.hr pokušati će vas razvedriti unatoč lošem vremenu :)

Tekst: Ž.V./SiB.hr



Izdvojeno

Reci što misliš!