Vijesti / Ostalo

Poslodavci predstavili studiju o ulaganju u SiB

Poslodavci predstavili studiju o ulaganju u SiB

Brojni projekti za povećanje zaposlenosti na području Osječko-baranjske županije već e provode, a među njima je i jučer predstavljena Studija projekta o ulagačkom potencijalu Županije.

Jednogodišnji projekt pod koordinacijom Regionalne konferederacije mađarskih poslodavaca i industrijalaca proveden je pod vodstvom Hrvatske udruge poslodavaca, a financiran putem europskog IPA prekograničnog programa Mađarska - Hrvatska.

Sa kolegama iz mađarske regije Baranja napravil ismo kvalitetnu studiju o potencijalu za strana ulaganja u ovoj regiji – istaknuto je na završnoj konferenciji. Studiju će koristiti u marketinške svrhe, a uručena je predstavnicima regionalne i lokalne samouprave koja će je također moći koristiti u prezentaciji ulaganja na našem području.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Izrađene su studije izvedivosti za inozemna izravna ulaganja kao i za poslovni marketing regije. Tako bi se Osječko-baranjska županija pozicionirala kao brendirana destinacija za strana ulaganja, posebice u prekograničnom prostoru s Mađarskom.

Hrvatska udruga poslodavaca dosad je sudjelovala u oko 30 europskih projekata – istaknuo je Jakelić te smatra kako je HUP pokazao da malo drugačije razmišljaju od nekih državnih institucija. Krajnje je vrijeme, dodao je, da se u Hrvatskoj drugačije počnemo odnositi prema poduzetništvu.

Jakelić je pozvao sve poduzetničke i predstavnike lokalne samouprave da iskoriste studiju. U okviru projekta pokrenut je i internet portal www.investinbaranya.com s ciljem pružanja detaljnih informacija o ulagačkim mogućnostima.

{youtube}-9IcMZAxaAk{/youtube}

Tekst i video: STV

 


Izdvojeno

Reci što misliš!