Najbolja poduzetnička ideja u 2014. godini - solarno strašilo

VIDEO Najbolja poduzetnička ideja u 2014. godini - solarno strašilo

obz-inovacijeFOTO: Screenshot STV

Od samo jedne dobre poduzetničke ideje mogu nastati poslovni pothvati koji postaju temelj lokalne ekonomije i zahvaljujući kojima se otvaraju stotine radnih mjesta. Prepoznali su to i u Osječko-baranjskoj županiji u kojoj su već osmu godinu za redom priznanjima, ali i novčanim nagradama, potaknuli najbolje poduzetničke ideje i inovacije.

Tanja Putar iz Višnjevca dobitnica je najviše nagrade (15.000 kuna) Osječko – baranjske županije za Najbolju poduzetničku ideju u 2014. godini, i to za ideju pod nazivom Solarno strašilo.

Ostale nagrade pripale su Centurion obrtu  iz Bistrinaca (Pneumatski upravljana ručna dizalica), Mili Lečić iz Belog Manastira (Baranjski zalogaj), Mariu Ravliću iz Osijeka (Višenamjenski modularni namještaj od kartona), tvrtki ADVERTAM iz Osijeka (Baranja na dlanu), zajednički Lidiji Filakov iz Gajića, Sanji Tadijan iz Donjeg Miholjca i Ivani Bijelić iz Ivanovca (Proizvodnja humusa), Darku Kerovcu iz Osijeka (Zaštita okoliša preradom otpada u humus) Lari Liović-Nadaždi iz Čepina (ENERGEA KOMPOST), Gabrielu Schleisu iz Đakova (Košnice za povećanu proizvodnju voska), Mariji Bognar iz Đakova (Osnivanje tvrtke Agro-Rent) Margareti Lekić iz Osijeka (Margareta), Matiji Kovačeviću iz Osijeka (Proizvodnja ulja od koštica grožđa) i Davoru Bogutu iz Belog Manastira (Kišobran za vjetrovito vrijeme).
 
Nagrade za najbolje ideje uručio im je župan dr. sc. Vladimir Šišljagić na prigodnoj svečanosti održanoj 5. veljače 2015. godine. Naglasio je kako Županija provodi niz mjera i aktivnosti na poticanju i razvoju malog i srednjeg poduzetništva, a u projektu Najbolja poduzetnička ideja u proteklih devet godina sudjelovalo je preko 500 osoba. Mnogi od njih potom su svoje ideje ostvarili u praksi, odnosno to im je značilo početak poslovanja i često samozapošljavanje. I ove godine ukupni fond nagrada iznosio je 60.000 kuna, a uz Županiju novčana su sredstva osigurali sponzori: Cesting, Euroherc osiguranje d.d., HGK - Županijska komora Osijek, OTP banka d.d. i Vuka d.d..

Opširnije pogledajte u prilogu Televizije Slavonije i Baranje:

SiB.hr

 
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja

Utorak

Srijeda

Četvrtak