Vijesti / Ostalo

VIDEO: Stožer za obranu nacionalnih interesa

VIDEO: Stožer za obranu nacionalnih interesa

«Ne dopustimo da nam sudbinu Hrvatske kroje drugi i nedorasli, uzmimo ju konačno u svoje ruke». Tako je završavao proglas HDZ-a iz 1989.-e godine, a istim riječima svoj proglas počeli su članovi novoosnovanog stožera za obranu nacionalnih interesa predvođeni Ivanom Vekićem. Proglas i svoje stavove predstavili su danas na konferenciji za novinare.

Stožer za obranu nacionalnih interesa je nestranački, a nastao je kao posljedica gospodarskih i političkih događanja u posljednje vrijeme u Hrvatskoj, naglasio je Vekić. Glavni cilj mu je pokazati da hrvatski narod može pronaći izlaz iz stravičnog stanja u kojem se našao. Imamo biološki potencijal u sposobnim ljudima, prirodni u zemlji te radni, ali nemamo pametne političare da nas vode, upozorio je Vekić. Nedorasli političari uočljivi su izdaleka kao karikaturalni sljedbenici Starčevića, Radića, Broza ali i Franje Tuđmana u liku današnjeg HDZ-a.


Stožer želi okupiti ljude koji žele dobro Hrvatskoj, a ne samo sebi, nastavio je predsjednik Hrvatske straže i vođa stožera. Želimo okupiti nezaposlene, one koji rade a ne primaju plaću, seljake i branitelje, dodao je.
Nabrajajući članove stožera Vekić je izdvojio Zvonimira Šeparovića, Josipa Jurčevića, Branimira Volaka, Petra Šalu, Ćiru Grubišića, umirovljene visoke časnike HV-a te Tomislava Pokrovca i Radoslava Galića koji su nazočili konferenciji.
Galić je tom prigodom naglasio kako je jasno da je za stanje u državi najviše kriva Vlada koja je zanemarila svoje građane i branitelje.
Vekić je izjavio i kako stožer naviješta rat onima koji uništavaju Hrvatsku državu, ali i onima koji smatraju da mogu upravljati njome na način da protivno ustavnim odredbama kroje sebi moć, a kao primjer je naveo predsjednika Josipovića.

Opširnije u VIDEO prilogu STV-a

VIDEO:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

{youtube}LFf3o9o_DCs{/youtube}

TEKST: STV


Izdvojeno

Reci što misliš!