Vijesti / Ostalo

VIDEO: Župan Šišljagić s gradonačelnicima i načelnicima

VIDEO: Župan Šišljagić s gradonačelnicima i načelnicima

Financiranje poduzetničkih zona sredstvima ministarstva gospodarstva bilo je glavna tema sastanka župana s načelnicima i gradonačelnicima Osječko-baranjske županije.

Osim toga razgovaralo se i o programima poticanja zapošljavanja, stanju obrtništva, kontroli komaraca te drugim temama.
Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva krajem veljače uputilo je javni poziv jedinicama lokalne samouprave za financiranje poduzetničkih zona za što je izdvojeno 50 milijuna kuna. Ova sredstva osigurana su za projektnu dokumentaciju te izgradnju infrastrukture, a županija je danas pozvala predstavnike jedinica da se prijave na natječaj.


Naglašeno je i kako je ministarstvo od 2004. do danas za zone u osječko-baranjskoj županiji izdvojilo ukupno 51 milijun kuna, dok je sama županija izdvojila 45 milijuna. Hrvatski zavod za zapošljavanje predstavio je danas program stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa namijenjen nezaposlenima kojima je za radno mjesto potrebna iskustvo za državni ili stručni ispit. Predstavljen je i program javnih radova, a zavod će sa od 60 do 100% sufinancirati troškove zaposlenih na njima ovisno o duljini nezaposlenosti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Što se pak tiče stanja obrtništva rečeno je kako je u prošloj godini u županiji bilo oko 4300 obrta, što je u odnosu na 2009.-u za oko 160 obrta manje. Blaženka Bogdan iz županijske obrtničke komore stoga je pozvala načelnike i gradonačelnike da što je više moguće pomognu novim i uspješnim obrtima na svojem području. Sa sastanka je također pozvan poziv hrvatskoj vladi da se više uključi u problem kontrole komaraca koji je financijski prevelik za jedinice lokalne samouprave.

{youtube}STy5-uMyfNA{/youtube}


Izdvojeno

Reci što misliš!