Vijesti / Ostalo

Jelisavac: Romi napali 13-godišnjeg dječaka, cijelo selo na nogama

Jelisavac: Romi napali 13-godišnjeg dječaka, cijelo selo na nogama

Danas oko 19h u mjestu Jelisavcu kod Našica u ulici I.B. Slovaka došlo je do incidenta u kojem je, kako donosi portal Nasice.com, napadnut 13-godišnji dječak od strane Roma koji žive u jednoj od kuća u spomenutoj ulici.

Dječaku je u pomoć prvo pristigla majka, a nakon toga i 26-godišnjak. Ubrzo se oko kuće okupilo i 100-tinjak mještana koji su okružili kuću, a na mjesto događaja je izašla i policija s tri auta i jednim kombi vozilom.

- Dosta nam je tog terora. Već 4 godine trpimo svakakve njihove kriminalne radnje poput krađa, a sada je ovo prevršilo svaku mjeru. Znamo da nasilje nije rješenje, ali ovako dalje više ne može, poručila je za portall Našice.com jedna ljuta mještanka Jelisovca.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Reagirao je i gradonačelnik grada Našica Krešimir Žagar koji je o svemu na vrijeme obaviješten te se još uvijek nalazi na mjestu događaja.

- Svi smo svjesni da se ovako dalje nemože više živjeti i da je evidentno kako par obitelji terorizira mještane kao i prolaznike Jelisavca. Očekujemo da će nadležne institucije poput policije, suda i centra za socijalnu skrb riješiti nastalu situaciju u korist mještana Jelisavca. Isto tako Grad Našice je spreman pomoći institucijama da se učini što god je potrebno kako bi se ova nemila situacija okončala – kratko je poručio gradonačelnik grada Našica Krešimir Žagar.

22:30h Policija je iz kuće odvela tri osobe. Mještani se još uvijek ne razilaze, ali situacija je mirna.
05:30h Noć je prošla bez novih incidenata. Mještani su se razišli kući, no policija je ostala dežurati kod kuće.

[blockquote]Priopćenje policije:
U večernjim satima 26. kolovoza došlo je do narušavanja javnog reda i mira vikom i galamom u Ulici Ivana Brnjika Slovaka u Jelisavcu. Policijski službenici proveli su prekršajno istraživanje nad nekoliko osoba te protiv tri osobe u dobi od 18 do 21 godinu podnose optužni prijedlog iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.[/blockquote]

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!