Vijesti / Ostalo

Na vikend iz Osijeka u London za 1500 kuna

Na vikend iz Osijeka u London za 1500 kuna

Jučer smo objavili vijest kako je Ryanair ponudio povratne avionske karte na relaciji Osijek-London za samo 300 kuna. Privuklo je to veliku pozornost naših čitatelja od kojih su mnogi postavili pitanje "Da, a  koliki su svi ostali troškovi?".

Danas ćemo se pozabaviti tim pitanjem i probati okvirno izračunati koliko vam je potrebno za vikend boravak u Londonu. Cijene smo gledali za let 9. svibnja iz Osijeka i povratak 12. svibnja.

Prvo je potrebno doći do osječke zračne luke. Ukoliko nemate nekog da vas odveze, tu je Student Taxi koji će vas do tamo odvesti za 20 kuna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Cijena povratne avionske karte je 300 kuna i tu nema nikakvih skrivenih troškova. U to je uključena ručna prtljaga u koju komotno možete staviti sve što vam je potrebno za vikend (pazite samo na pravila što je dozvoljeno unijeti u avionsku kabinu). Stranica će vam ponuditi osiguranje, rezervaciju sjedala i ostale dodatne usluge, ali to sve možete preskočiti.

U London slijećete na aerodrom Stansted koji je od grada udaljen nekih 65 km. Do centra Londona možete autobusom tvrtke EasyBus. Karta u oba smjera je oko 100 kuna. Cijena dosta ovisi o terminu kad bus kreće, ali i kad rezervirate kartu. Što je bus popunjeniji cijena raste. Moguće je proći i jeftinije, ali i skuplje.

Kad stignete u grad, prvo treba kupiti kartu za podzemnu. Prva i druga zona bit će vam dovoljna. Cijena dnevne karte je 80 kuna, a trebat će vam za 3 dana, tako da je to čak 240 kuna. No to ćete dobro iskoristiti, jer navozat će te se puno.

london2

Negdje treba i prenoćiti, naša preporuka je hostel The Royal Bayswater koji se nalazi u samoj blizini centra Londona. Noćenje je oko 100 kuna, ali cijena ovisi o razini komfora koji želite. Sobe s manje kreveta su skuplje. Za tri noćenja u sobi s 6 kreveta potrebno vam je 350 kuna po osobi. Hostel je moguće rezervirat online, ali i na licu mjesta po istoj cijeni. U hostelu imate i doručak uključen u cijenu, ali tko voli pojest teško će se najesti samo od kruha i marmelade. Međutim odmah pored hostela je restoran gdje za 50 kuna možete dobiti  doručak "jedi koliko možeš". Oni koji mogu puno pojest znat će to cijenit :)

To je to što se tiče osnovnih troškova, odnosno prijevoza i smještaja.

Što se tiče ostalog, treba imat na umu da London nije jeftin grad. Pivo u pubovima je oko 35kn, hrana u restoranima također skupa, ali zato tu su trgovine gdje su cijene prihvatljive i dosta slične našima.

NAŠA OSNOVNA RAČUNICA PO OSOBI:
Taxi do Zračne luke Osijek i nazad u grad = 40 kuna
Povratna avionska karta = 300 kuna
Povratna autobusna karta od aerodroma do centra Londona = 100 kuna
Tri dnevne karte za javni prijevoz = 240 kuna
Tri noćenja u hostelu = 350 kuna
Ostali troškovi (hrana, piće...) = 500 kuna

UKUPNO: 1530kn.

Tekst i foto: SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!