Vijesti / Ostalo

Ulaganja županije u općini Bizovac

Ulaganja županije u općini Bizovac

Za 2011., na jučerašnjem je sastanku županijskog i općinskog čelništva u Bizovcu, pozitivno odgovoreno na niz novih zahtjeva od zajedničkog interesa Općine i Županije.

Nemamo puno, ali ono čime raspolažemo, nastojimo ravnomjerno rasporediti po jedinicama lokalne samouprave, kazao je župan Vladimir Šišljagić na sastanku u Bizovcu.
Odobrio je 50 tisuća kuna pomoći za obnovu općinske zgrade, 30 za preostale obveze Općine po pitanju spojnog cjevovoda, pomoć za uređenje domova mladeži i vatrogasnog društva u Brođancima, društvenoga doma u Samatovcima te izgradnju novog rukometnog igrališta u Habjanovcima vrijednog 200 tisuća kuna. Isti toliki iznos sredstava osiguran je i za daljnje uređenje bizovačke škole.

Preko Regionalne razvojne agencije aplicirat će se za sredstva iz europskih fondova za preostalih 15 kilometara magistralnog kanalizacijskog voda, vrijednog više desetaka milijuna kuna.
Izrađen je i elaborat za rješavanje problema poplava. Ukupna vrijednost investicije je milijun kuna i treba je uvrstiti u prioritete Hrvatskih voda, pri čemu je i ovdje pomoć obećala Županija.

Općinski je proračun 7 milijuna kuna. Nemaju kredita i nisu u dubiozama. Rješavanjem problema turizma Bizovačkih toplica i otvaranjem novih proizvodnih pogona žele smanjiti nezaposlenost.
Pismo optimizma stiglo im je upravo ovih dana od Hrvatskog olimpijskog odbora, koji je nakon požara na Bjelolasici, pokazao zanimanje za Bizovačke toplice, a postoji i interes ruskog investitora, koji bi ovdje gradio teniske komplekse.

 

Tekst: stv.hr

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!