Vijesti / Ostalo

VIDEO: Županija gradi novu ambulantu u Vladislavcima

VIDEO: Županija gradi novu ambulantu u Vladislavcima

Više od osamdeset godina stara je zgrada u kojoj se trenutačno nalazi ambulana općine Vladislavci. Stari dvorac u derutnom je stanju, te nikako ne odgovara ovoj svrsi.

U tijeku je stoga izgradnja nove ambulante u mjestu Vladislavci ukupne vrijednosti dva i pol milijuna kuna. Gradilište je danas posjetio i župan Vladimir Šišljagić koji je uz to održao sastanak s čelnicima općine.
Nova ambulanta trebala bi se prostirati na oko 270 četvornih metara, Izrada projektne dokumentacije je započela 2007. godine, a izgradnja 2009. za što je do sada potrošeno oko milijun i pol kuna, a u ovoj godini planira se uložiti i dodatnih 900 tisuća za završetak radova i opremanje. Očekivani kraj radova je na proljeće iduće godine.

VODOVOD
Osim izgradnje ambulatne danas se u Vladislavncima govorilo i o izgradnji magistralnog vodovoda koja je počela još 2004. godine.
2007. uređena je potpuna dokumentacija, a radovi su završeni 2010. Ukupna cijena bila je deset i pol milijuna kuna, a  trenutačno su u tijeku radovi na spajanju sekundarne mreže.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

PLINOFIKACIJA I HRVATSKI DOM
Predstavnici Općine sa županom Šišljagićem razgovarali su i o plinifikaciji općine.
Jedna od tema sastanka bio je i novi Hrvatski dom u Općini Vladislavci. I njegova izgradnja je krenula još 2007., no nakon gotovo dva milijuna uloženih kuna stala je na pola puta zbog nedostatka financija. U općini je predviđena i izgradnja industrijske zone, no nažalost ni nakon dugih pregovora nije postignut dogovor s državom oko zemljišta koje je ona trebala darovati općini.
Župan Šišljagić ponudio je pomoć županije u pregovorima oko zemljišta, ali i oko sekundarne vodovodne mreže te plinifikacije.

{youtube}CcjIJDhEOcA{/youtube}

Tekst i video: stv.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!