Vijesti / Ostalo

Izmjene IPARD natječaja

Izmjene IPARD natječaja

Jedna od najvećih prepreka potencijalnim korisnicima IPARD predpristupnih programa kod prijavljivanja na natječaje bilo je prikupljanje sve potrebne dokumentacije.

Kako bi se olakšalo prijavljivanje za sredstva predpristupnih fondova iz mjera 101 i 103, odnosno programe ulaganja u poljoprivredna gospodarstva te preradu i trženje poljoprivrednih i ribljih proizvoda, kriteriji za IPARD programe su izmijenjeni. Promjene su predstavljene danas u Hrvatskoj gospodarskoj komori Osijek.

Izmjenjeni kriteriji za IPARD program već su na snazi. Danas je, naime, predstavljen i četvrti krug natječaja za dodjelu sredstava iz IPARD programa koji je započeo jučer, a trajati će sve do 28. veljače

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iz uvjeta za prijavu isključeni su i dokumenti koji su se ticali vlasničke povezanosti dobavljača i korisnika koji su bili komplicirani za pribaviti jer je većina dobavljača iz Europske unije. Izmjenama IPARD-a ustanovljeni su novi kriteriji kojima je cilj omogućiti što većem broju korisnika da se prijave, a one donose i neke druge novosti.

Od dostupnih 179 milijuna eura, odnosno milijardu i tristo milijuna kuna, od 2007. godine u IPARD programima utrošeno je tek osam milijuna eura, odnosno šezdesetak milijuna kuna. Suočeni s velikim brojem dokumenata koje je trebalo pribaviti za natječaje većina korisnika odustala je već u startu.

{youtube}xiWtuCEVzCw{/youtube}

Tekst i video: stv.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!