Vijesti / Ostalo

Vlakom od Osijeka do Zagreba za dva sata

Vlakom od Osijeka do Zagreba za dva sata

Sporazum o suradnji na provedbi projekta rekonstrukcije željezničke pruge Osijek-Strizivojna Vrpolje, na ogranku  koridora 5C, potpisali su predsjednik Uprave HŽ infrastrukture Darko Peričić, Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić i  gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić. Dogovorom će se riješiti problem najprometnijih križanja željezničkih pruga s cestama u Osijeku.

Projekt vrijedan ne manje od 200 milijuna eura kandidira se za Europske fondove za razdoblje 2014. do 2020. Projekt je zahtjevan i dobar dio radova se izvodi u gradskoj sredini pa su moguće i poteškoće vezane za zaštitu spomenika kulture i mora biti dobro pripremljen za Europske fondove.

- Cilj nam je da tu tehničku dokumentaciju imamo što prije da bi 2016. mogli ući u radove, a do tad ćemo odraditi sve ono drugo što je potrebno da Osijek ne bi ostao bez željezničke veze. Znači odradit ćemo radove na Podravini i imat alternativnu vezu dok se budu radili ovi radovi na koridoru 5c od Strizivojne do Osijeka, rekao je predsjednik Uprave HŽ infrastrukture Darko Peričić

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić naglasio je kako je pri kraju izrada Studije šireg prometnog okruženja i rješavanje prometnih problema europskih koridora na ovome području.

Sastavni dio studije je rješavanje problema željezničke infrastrukture. Kroz pet denivelacija poboljšat će se protočnost osoba i roba kroz grad Osijek, a završetkom radova novi moderni vlak od Zagreba do Osijeka vozit će brzinom 160 kilometara na sat.

- Pruga Osijek-Vinkovci se elektrificira, odnosno rekonstrukuira i izgrađuje novi kolosijek. Tu su i novi teretni-željeznički kolodvor u Osijeku, željeznička postaja u Čepinu, željeznički kolodvor u Đakovu i  pet denivelacija kroz grad Osijek, rekao je župan Vladimir Šišljagić.

Izvor: Radio Osijek


Izdvojeno

Reci što misliš!