Vijesti / Ostalo

VIDEO: Studentski krediti za studente sa područja OBŽ

VIDEO: Studentski krediti za studente sa područja OBŽ

Od idućeg tjedna povoljni studentski krediti postati će dostupni studentima s cijelog područja Osječko-baranjske županije.

Tijekom prošle dvije godine samo je Grad Osijek subvencionirao kamate za ovakve posebne studentske kredite, no od ove godine u projekt se uključila i Osječko-baranjska županija.

Projekt je 2008. godine pokrenut na inicijativu HNS-a, a pogodnost kredita koje je sufinancirao grad Osijek do sada je iskoristilo stotinjak studenata.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na posljednjoj sjednici županijske skupštine u prošloj godini prihvaćeno je da se iz proračuna izdvoji 80 tisuća kuna za županijske studentske kredite, a u dogovoru sa Zagrebačkom bankom bit će stvoren kreditni potencijal od osam milijuna kuna. Županija će studentima sa svog područja subvencionirati 2 posto kamata, pa će konačna kamatna stopa iznositi 4,3%.

Krediti su kunski, u iznosu od 500 do 4000 kuna, a studenti iznos počinju vraćati nakon što se zaposle ili godinu dana po završetku studija. Rok vraćanja kredita je deset godina. I druge jedinice lokalne samouprave pozvane su da se uključe u subvencioniranje kamata za studente sa svog područja, a županija će biti posrednik u pregovorima s bankom.

{youtube}rZTs3FPBUw4{/youtube}

Tekst i video: stv.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!