Vijesti / Ostalo

EU bespovratnim sredstvima financira 26 projekata

EU bespovratnim sredstvima financira 26 projekata

Smanjenje nezaposlenosti, odnosno sprječavanje nove nezaposlenosti na lokalnoj i regionalnoj razini glavna je ideja svih 26 projekata za čiju je realizaciju Europska unija dodijelila bespovratnih 20 milijuna kuna. U osječkom Centru za poduzetništvo svoj će dio, kažu, uložiti u edukaciju o pripremanju projekata, jer drže kako će i za deset godina  takva znanja nedostajati.

„Ideja je kroz godinu dana u partnerstvu s Regionalnom razvojnom agencijom educirati najmanje 30 ljudi koji će se osnažiti, steći nova znanja i vještine za pisanje projekata. Kad mislim na projekte onda govorim o projektima za poduzetnike i za udruge za civilni sektor, ali poglavito za europske projekte“ – kaže Darija Kristić, voditeljica Centra.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osim Centru za poduzetništvo, projekti su odobreni i osječkom Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Udruzi za kreativni razvoj Slap, Općini Darda i Organizaciji za građanske inicijative. Kad se sve zbroji, Osječko-baranjska županija opet prednjači u dobivanju novca iz pretpristupnih fondova.

Projekt «Lokalna partnerstva za zapošljavanje – faza 3» dio je Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala, kojega Europska unija financira kroz četvrtu komponentu IPA.

{youtube}iAtgABHQ78E{/youtube}

Tekst i video: STV


Izdvojeno

Reci što misliš!